LABINSKA PJEVAČICA KRAJEM TJEDNA NASTUPA NA DORI

ELIS LOVRIĆ: Neka pobijedi najbolja pjesma i idemo ponosno na Eurosong

Elis Lovrić, snimila Inka Marinić

Elis Lovrić, snimila Inka Marinić


Cijela avantura s Dorom krenula je kada me prijatelj nazvao i upitao jesam li razmišljala o Dori. Tada sam pomislila: ''Što bi bilo ako se prijavim? To je ispunjenje neke dječje želje. Upravo sam završavala ovu pjesmu, i do zadnjeg trenutka nisam znala hoću li uspjeti na vrijeme

Sve poznatija labinska pjevačica Elis Lovrić nastupa krajem tjedna na Dori. Bio je to povod da ukratko porazgovaramo s njom o toj novoj etapi u njezinom bogatom stvaralaštvu.

- Krajem tjedna nastupate na Dori. Kako je krenula cijela ta avantura s ovim glazbenim natjecanjem?

- U glazbi sam do sada sve činila sama: bez producenta, bez menadžera i diskografske kuće. Moja obitelj nije povezana s glazbenim, kao niti s glumačkim svijetom. Moj prvi akord je a-mol. Drugi G-dur. Prva pjesma ''Lady in black''. Željela sam prenijeti nebesku slobodu koju sam osjećala iznutra dok sam svirala i pjevala. Pjevala sam tiho, da ne probudim roditelje i turiste. Cijela avantura s Dorom krenula je kada me prijatelj nazvao i upitao jesam li sam razmišljala o Dori. Tada sam pomislila: ''Što bi bilo ako se prijavim? To je ispunjenje neke dječje želje. Upravo sam završavala ovu pjesmu, i do zadnjeg trenutka nisam znala hoću li uspjeti na vrijeme. No, kada vidiš svoje ime na popisu, shvatiš da su se sve neprospavane noći uz skladanje riječi isplatile! I da svatko od nas sanjajući piše svoju sudbinu.

- Pjesma je na engleskom. Vi ste se proslavili labinjonskim, odnosno, jedna ste od umjetnica koja je i sama proslavila labinjonski? Kako je došlo do tog odabira?

- Zapravo, prvo sam pomislila na jednu labinjonsku koja nije objavljivana, ali sam shvatila da sam ju izvela par puta uživo, a uvjet je da pjesma nije javno izvođena. Sjetila sam se svoje "All I really want", čiji tekst nisam nikad dovršila.

- Dugo godina ste u svijetu glazbe, a prošla Vam je godina bila posebno uspješna. Kako sada doživljavate taj uspjeh i što se sve kod Vas promijenilo?

- Moj rad je uvijek isti i tu se nije ništa suštinski promijenilo. Svaki glazbenik želi doprijeti do publike, podijeliti s drugima ono što radi i voli. Biti na listi najboljih, znači uspjeti u tome. Neka pobijedi najbolja pjesma i idemo ponosno na Eurosong. (Vanesa BEGIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum