objavljeni službeni rezultati

Elis Lovrić i Bruno Krajcar među finalistima Dore

| Autor: Mladen RADIĆ
Elis Lovric

Elis Lovric


Hrvatska radiotelevizija objavila je službene rezultate ovogodišnjeg natječaja za izbor hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije "Dora 2022." a radi se o 14 pjesama i četiri rezervne koje će se 19. veljače iduće godine natjecati za prestižnu statuu Dore i hrvatsku pjesmu koja će Hrvatsku predstavljati na Eurosongu 2022. u svibnju u talijanskom Torinu.

Među izvođačima koji će se natjecati za Doru je i poznata istarska kantautorica Elis Lovrić koja će izvesti pjesmu „No war“ na glazbu Anthonyja Kukuljana, dok su riječi napisali on i Lovrić, a ona je potpisana i kao autorica obrade skladbe uz Sandija Bratonju. U konkurenciji je i pjesma „Ljubav“ koju pjeva Mila Elegović, a autor glazbe, stihova i obrade skladbe još jedno poznato istarsko ime, a to je Bruno Krajcar. Ostali finalisti su Mia Negovetić s pjesmom „Forgive me (Oprosti)“, Mia Dimšić s pjesmom „Guilty pleasure“, Bernarda s „Here for love“, Tina Vukov s „Hideout“, Eric Vidović s „I found you“, Ella s „If you walk away“, ToMa s „In the darkness“, Roko Vušković s pjesmom „Malo kasnije“, Marko Bošnjak s „Moli za nas“, Jessa s „My next mistake“ i Tia s „Voli me do neba“. Četiri rezerve su Karlo Vudrić s pjesmom „3am“, Vlatka Burić Dujmović Vyan s pjesmom „Gladiator“, Totalni Optimizam s „What if“ i Stella Scholaja s pjesmom „Ghost“.

Na natječaj je pristiglo 184 prijava, a finaliste Dore izabrao je žiri u sastavu koji su činili Željko Mesar (HRT), Zlatko Turkalj (HRT), Robert Urlić (HRT), Antonela Doko (HGU) i Aljoša Šerić (HDS).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter