Ilustracija (Pixabay.com)
Mnogi vole mesne okruglice u umaku, a posebno djeca obožavaju ovo jelo.
Donosimo recept za klasične mesne okruglice, a recept možete prilagoditi i svom ukusu - pa umjesto mesa možete staviti bakalar ili tikvice.
Mesne okruglice u umaku možete poslužiti uz tjesteninu, njoke, palentu ili domaći kruh.
Savjet: Mesne okruglice možete čuvati u umaku u hladnjaku prekrivene plastičnim omotom 2-3 dana. Možete ih zamrznuti kuhane ili sirove: ako ih zamrzavate sirove, važno je da su sastojci svježi.
Sastojci za 24 mesne okruglice
Sastojci za umak:
U dublju posudu stavite sitno nasjeckane kobasice i mljeveno meso te dodajte origano, prstohvat naribanog muškatnog oraščića i sjeckani peršin.
Nakon toga dodajte naribani parmezan, krušne mrvice, jaje, sol i papar te sve dobro izmiješajte rukama dok ne dobijete homogenu smjesu.
Od dobivene smjese s obje ruke oblikujte male mesne okruglice.
Kad su sve mesne okruglice oblikovane, u dubljoj teflonskoj posudi zagrijte ulje.
Na vruće ulje, stavite mesne okruglice, te ih ostavite ih da se prže s obje strane nekoliko minuta.
Ulijte umak od rajčice (passata) ie vodu, začinite solju i paprom te nastavite kuhati na slaboj vatri 20-ak minuta.
Kad su polpete gotove, začinite suhim origanom.
Dobar tek!
Preuzeto sa stranice GialloZafferano.