KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Mesne okruglice - ukusno jelo koje se brzo spremi, a može se i zamrznuti

| Autor: Portal GlasIstre.hr
Ilustracija (Pixabay.com)

Ilustracija (Pixabay.com)


Mnogi vole mesne okruglice u umaku, a posebno djeca obožavaju ovo jelo.

Donosimo recept za klasične mesne okruglice, a recept možete prilagoditi i svom ukusu - pa umjesto mesa možete staviti bakalar ili tikvice.

Mesne okruglice u umaku možete poslužiti uz tjesteninu, njoke, palentu ili domaći kruh.

Savjet: Mesne okruglice možete čuvati u umaku u hladnjaku prekrivene plastičnim omotom 2-3 dana. Možete ih zamrznuti kuhane ili sirove: ako ih zamrzavate sirove, važno je da su sastojci svježi.

 

Sastojci za 24 mesne okruglice

  • - 220 g mljevene govedine
  • - 165 g kobasica
  • - 30 g krušnih mrvica
  • - 25 g ribanog parmezana
  • - 1 jaje
  • - 1 žlica sjeckanog peršina
  • - prstohvat sušenog origana
  • - prstohvat naribanog muškatnog oraščića
  • - sol
  • - papar
  • - maslinovo ulje

Sastojci za umak:

  • - 350 g umaka od rajčice
  • - 0,5 l vode
  • - sol
  • - osušeni origano
  • - papar

 

U dublju posudu stavite sitno nasjeckane kobasice i mljeveno meso te dodajte origano, prstohvat naribanog muškatnog oraščića i sjeckani peršin.

Nakon toga dodajte naribani parmezan, krušne mrvice, jaje, sol i papar te sve dobro izmiješajte rukama dok ne dobijete homogenu smjesu.

Od dobivene smjese s obje ruke oblikujte male mesne okruglice.

Kad su sve mesne okruglice oblikovane, u dubljoj teflonskoj posudi zagrijte ulje.

Na vruće ulje, stavite mesne okruglice, te ih ostavite ih da se prže s obje strane nekoliko minuta.

Ulijte umak od rajčice (passata) ie vodu, začinite solju i paprom te nastavite kuhati na slaboj vatri 20-ak minuta.

Kad su polpete gotove, začinite suhim origanom.

Dobar tek!

Preuzeto sa stranice GialloZafferano.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter