KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Fino varivo s piletinom i ječmom

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


Sastojci za varivo:

400 g pečene piletine
200 g ječma
2 l pilećeg temeljca
2 mrkve
2 stapke celera
2 žlice limunova soka
1 poriluk
1 češanj češnjaka
sol i papar po želji
biljno ulje za pirjanje
svježi peršin

Priprema:


1. U loncu zagrijte malo ulja pa na njemu pirjajte mrkve narezane na manje komade dok ne omekšaju. Za to će vam biti potrebno oko tri minute.

2. Dodajte očišćeni i nasjeckani celer i poriluk te pirjajte otprilike dvije minute.

3. Dodajte i nasjeckani češnjak i pirjajte oko 30 sekundi.

4. Dodajte suhi ječam i tostirajte ga na ulju otprilike jednu minutu.

5. Podlijte sve zajedno s pilećim temeljcem, posolite i popaprite po želji. Pustite da se sve zajedno kuha dvadesetak minuta na laganoj temperaturi.

Izvor: Zadovoljna.hr

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter