KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Novi trendi doručak: ZOBENE PAHULJICE U PEĆNICI

| Autor: Glas Istre
Unsplash

Unsplash


Ako volite zdrav, zasitan i ukusan doručak, onda ste vjerojatno do sada isprobali brojne varijacije omiljene zobene kaše. Trenutno na društvenim mrežama vlada malo drugačija zobena kaša – ona pečena u pećnici. 

Zapravo se ovdje radi o kremastijoj verziji zobene kaše koja više podsjeća na kolač. Zobene se usitnjavaju te se miješaju s jajima i brašnom. Zvuči jednostavno? Ovaj trendi doručak to i je. 

Osnovni sastojci:

- Zobene pahuljice

- Jaje (veganska verzija zgnječena banana)

- Javorov sirup ili neka druga alternativa za zaslađivanje

- Prašak za pecivo

Sve što trebate napraviti jest usitniti zobene kako biste dobili brašno. Sastojke pomiješate te s ostalim odabranim sastojcima (med, cimet, kakao, mlijeko…) sve pecite u pećnici. U nastavku provjerite omiljene recept za baked oatmeal s Instagrama. 

Izvor: Novi list

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of