KUHAJTE S GLASOM ISTRE

MLADI KRUMPIR S PANCETOM: Ručak koji ćete obožavati

| Autor: Glas Istre
Unsplash

Unsplash


Sastojci 

mladi krumpir

suhi začini

maslinovo ulje

ružmarin

papar

malo maslaca

Sastojci za preljev:

kiselo vrhnje

jogurt

majoneza

češnjak (svježi izgnječeni ili u prahu)

sol

mljevena ljuta paprika

tvrdi naribani sir

panceta

Priprema:

Operite i ogulite krumpir te ga obrišite krpom. U jednu posudu stavite krumpir i prelijte ga maslinovim uljem. Dodajte suhe začine ili sol, ružmarin i papar. Promiješajte pa stavite u nauljen lim za pečenje u koji ste dodali nekoliko listića maslaca i malo vode.

Pecite u pećnici na 200 stupnjeva oko 45 minuta.

Pancetu isjeckajte na sitno pa je blago popržite i ostavite sa strane. Pomiješajte malo vrhnja, dodajte jogurt i majonezu te ostatak začina.

Preljev prelijte preko ispečenih mladih krumpira pa naribajte tvrdi sir i pospite prženom pancetom.

Izvor: Dnevno.hr

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter