U KLUBU KOTAČ U ROJCU IZLOŽBA UNIKATNIH TORBI IVE KUZMANOVIĆ

Kako je u Puli kraljevski tatami postao torba


Tatami je japanski naziv za strunjaču, odnosno podlogu za istočnjačke borilačke sportove, napravljena od gume i sintetike. Ali, tatami je naziv najnovije kolekcije unikatnih torbi samouke pulske dizajnerice torbi Ive Kuzmanović. Riječ je naravno o ručno izrađenim torbama od malih ženstvenih, preko ruksaka do uniseks torbe za laptop.

Pariški plava

Ljubav prema vizualnom i estetici Iva objedinjuje kroz fotografiju kojom se bavi od 2015., dok se u modnom diskursu izražava torbama. Ovo nije njezina prva kolekcija ni izložba. Svoje je ranije radove već izložila na Petom katu u Rojcu, a sada se kolekcijom u pariškoj plavoj, kraljevskoj boji spustila u novootvoreni klub kotač u Rojcu.

Torbe osmišljava i šiva sama, na mašini za kožu. "Sasvim slučajno kupila sam materijal za prostirku za more. Svidio mi se, pa sam odlučila i napraviti torbu za more. I onda me povuklo, krenula sam eksperimentirati različitim oblicima - od ženstvenih do uniseks modela.", objasnila je nastanak svoje najnovije tatami kolekcije. Iva dizajnira torbe eksperimentirajući s različitim kombinacijama materijala, dok je monokromom kolekcijom jednostavnih, čistih linija pročistila svoj izričaj i redukcijom detalja otišla korak dalje. Tako torbe ne privlače neobičnim šavovima i kopčama, već pjenastom strukturom materijala koji kreira priču, odnosno torbu.

Ozbiljan hobi

"Već dugo vremena šivam odjeću, pa i torbe za sebe. Za prijateljice sam tako počela izrađivati poklone za rođendane. Svidjelo im se i počele su naručivati.", priča Iva o slučajnim ulaskom u dizajnerske vode. Njezine torbe već imaju svoje obožavateljice i mogu se kupiti u zagrebačkom All faces storeu ili naručiti preko facebooka. Pitamo je, može li živjeti od toga. To je još uvijek hobi, ali sve više ozbiljan. (L. BAGAR)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter