PREZENTACIJA PLESNOG STUDIJA

ART DANCE: Atraktivne koreografije i raznolikost stilova

| Autor: Mladen RADIĆ
(Snimio Giordano Cellich)

(Snimio Giordano Cellich)


Nakon dvije godine prisilne pauze Plesni studio Art Dance vratio se u Istarsko narodno kazalište sa svojom završnom plesnom produkcijom na kojoj se predstavilo 200-tinjak plesačica iz Pule i Svetvinčenta. One su pokazale što su naučile i pripremale tokom drugog polugodišta plesne sezone 2021./'22.

Svi uzrasti

Poslije niza nastupa i festivala te nagrada ovo je bila prilika da se zaokruži još jedna godina, na 28. produkciji u kazalištu ispunjenom prijateljima i obiteljima. Dvadeset i osam točaka uklopilo se u ovu 28. prezentaciju koja je uključivala nastupe svih starosnih grupa. Našla se tu i jedna grupa cura koje su nekad dolazile u Art Dance, da bi ih onda životni putovi odveli u različitim smjerovima, no shvatile su da ne mogu bez plesa. Dok su neke od plesačica dosegle svoju izvođačku zrelost, neke druge tek počinju, a među njima je i Vita koja je nedavno nastupila na svjetskom prvenstvu održanom u Puli i to s gipsom na ruci, no svejedno je osvojila prvu nagradu u svojoj kategoriji.

Foto

Svjetsko prvenstvo održalo se prema pravilima Međunarodne plesne federacije (IDF) prije mjesec dana u Puli te je za njegovu organizaciju ponovno bilo zaslužno vodstvo Art Dancea na čelu s Robertom Banom.

Premda su u prvom planu atraktivne koreografije, nastup ne bi bio do kraja toliko efektan da nema i živopisnih i svakoj točki prilagođenih kostima za koje su zaslužne Vesna Šuput i Milena Jurmić.

Raznolikost točaka

Ovaj nastup nije plijenio samo vizualnom atraktivnošću i dinamikom, za što je zaslužna i Tatjana Samuele Ban u ulozi voditeljice programa, nego i raznolikošću točaka za koje su koreografije pripremile Tatjana Samuele Ban, Lena Habalija i Kati Samuele Radolović. Od uvodne "Still I Rise", preko filmskih reminiscencija u "Mary Poppins" i koreografiji inspiriranoj glazbom iz "Schindlerove liste", iznimno efektnih "Wuthering heights" i "Torn" do završne "It's raining men", izbor je bio prilično raznovrstan. Stilski od baleta, modernog plesa i jazz dancea do mjuzikla i show dancea, s koreografijama od kojih su neke male priče, dok druge jednostavno osvajaju svojom razigranom veselošću.

Foto

Na nastupu su imali i pojačanje jer je iz Požege stigla Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar koja se predstavila s dvije koreografije.

Na kraju, Samuele Ban zahvalila se Općini Svetvinčenat koja je Art Danceu uručila Povelju za dugogodišnji rad i iznimne rezultate na području plesne umjetnosti.

Foto

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini