KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Još zanimljivije izdanje omiljenog kolača - tiramisu s Nutellom

| Autor: Dijana Ljubanović
Ilustracija

Ilustracija


SASTOJCI

  • 225 g Nutelle
  • 1 žlica kakaa u prahu, plus dodatak za posip
  • 1 šalica (250 ml) slatkog vrhnja
  • 4 jaja
  • 1/2 šalice (110 g) šećera
  • 3 šalice (750 g) mascarponea
  • 2 šalice (500 ml) jake crne kave
  • 1/2 šalice (125 ml) likera od lješnjaka
  • 350 g biskvita (savoiardi)
  • 100 g lješnjaka, tostiranih, sitno nasjeckanih

PRIPREMA:

Za Nutella ganache, stavite Nutellu, kakao i 100 ml vrhnja u zdjelu i promiješajte da se sjedine. Za kremu od mascarponea, stavite žumanjke i šećer u mikser i miješajte 4-5 minuta ili dok ne postane gusta i blijeda. Dodajte mascarpone i preostalih 150 ml vrhnja, te umutite dok se ne sjedini.

Prebacite u drugu zdjelu i ostavite sa strane. Bjelanjke umutite u čvrst snijeg. Lagano ga umiješajte u smjesu od mascarponea, a zatim ohladite 1 sat ili dok se ne stegne.

U plitkoj posudi pomiješajte kavu i liker od lješnjaka. Umočite dovoljno keksa u smjesu za kavu da prekrije dno posude. Pokrijte kekse polovicom lješnjaka, a zatim žlicom prelijte polovicom Nutella ganachea i pomoću lopatice ravnomjerno rasporedite smjesu. Prelijte polovicom kreme od mascarponea i ravnomjerno rasporedite.

Ponovite s preostalim keksima, lješnjacima i Nutella ganacheom. Za gornji sloj stavite preostalu kremu od mascarponea i pospite kakaom.

izvor Novi list

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter