POSVETA S GREŠKOM

UPS, MALO NEZGODNO! U novoj seriji poštanskih maraka posvećenoj hrvatskom turizmu pogrešno je napisano službeno ime grada sv. Eufemije! POGLEDAJTE U ČEMU JE TRIK!

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ
(Milivoj MIJOŠEK)

(Milivoj MIJOŠEK)


Hrvatska pošta s današnjim danom u opticaj pušta nove, prigodne poštanske marke iz serije "Hrvatski turizam", koje su posvećene gradu svete Eufemije. Riječ je naime, o dva prepoznatljiva motiva - Balbijevom luku (čija je vrijednost poštanske marke 3,10 kuna) i panoramske slike grada (8,60 kuna).

foto

Međutim, na pogrešno ispisan naziv grada, koji ima samo hrvatsku inačicu, reagirao je gradonačelnik dr. Marko Paliaga, poslavši Hrvatskoj pošti službeno očitovanje.

Naime, iako počašćen što će nova poštanska marka biti posvećena Rovinju, gradonačelnik je istaknuo da je pogrešno ispisan njegov naziv.

foto

- Sukladno Zakonu o područjima županije, gradova i općina u RH-a, kao i Statutu našeg grada, službeni naziv je Rovinj-Rovigno. Svjesni da je riječ o greški koja nije nastala s namjerom, bili bi izuzetno zahvalni kada bi se pronašao način da se ispravi i objavi točan, dvojezičan, ispravan naziv grada, poručio je gradonačelnik Paliaga.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom