NITI 500 GOSTIJU

I ŠAMPION HRVATSKOG TURIZMA BORI SE S POSLJEDICAMA KORONE U gradu trenutno boravi tek četiri posto lanjskog broja turista, a ni najave za lipanj nisu jako obećavajuće. OČEKIVANJA? TREĆINA LANJSKOG PROMETA…

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ
Prošlogodišnji broj gostiju ove će sezone biti nedostižan (Milivoj MIJOŠEK)

Ohrabruje činjenica da postoji veliki interes za ljetovanjem u Rovinju, kao i konstantni upiti gostiju o mogućnostima i uvjetima dolaska…

U odnosu na isti period prošle godine kada je u Rovinju boravilo 9.929 gostiju, ovih ih je dana u gradu 432, ili, bolje rečeno, tek četiri posto od lanjskog broja. Kako doznajemo, najveći je broj domaćih gostiju koji čine oko 35 posto, deset posto su susjedi Slovenci, a po brojnosti slijede Austrijanci, Nijemci…

- Od ovog vikenda očekujemo porast broja gostiju, međutim, ništa se značajnije neće dogoditi do sredine lipnja, odnosno do trenutka dok ostale zemlje ne ukinu restrikcije i promijene uvjete izlaska, odnosno ulaska u svoje matične zemlje, smatra direktorica Turističke zajednice grada Rovinja Odete Sapač.

Sapač procjenjuje da bi Rovinj u konačnici mogao ostvariti 35 posto lanjskog prometa što je, kako razmišljaju u rovinjskom TZ-u, i realno za očekivati s obzirom na (ne)prilike u kojima svi danas živimo. U Turističkoj zajednici blagi optimizam temelje na velikom interesu gostiju.

- Doslovno smo zatrpani upitima i pozivima gostiju koje zanima baš sve, od mogućnosti dolazaka, uvjeta boravka do vremenskih prilika. Upiti se uglavnom odnose na srpanj i kolovoz. Na sve se upite promptno odgovara, a najnoviji podaci se ažuriraju i objavljuju na našoj internetskoj stranici, kaže Sapač koja procjenjuje da bi Rovinj ove godine mogao realizirati oko 1,5 milijun noćenja.

Zanimala nas je i trenutna situacija u Maistri, najvećoj hotelijerskoj-turističkoj kući Rovinja.

- Ono što u ovom trenutku možemo reći jest da organiziramo poslovanje primjereno novonastalim okolnostima, odnosno dinamika otvaranja preostalog dijela našeg portfelja ovisit će o potražnji. U ovom trenutku bilježimo upite i rezervacije gostiju za drugu polovicu godine, i to najviše s nama najbližih tržišta, kaže Vanja Mohorović, Maistrina stručna suradnica za odnose s javnošću.

- Koristimo ovo vrijeme za unapređenje usluge i ponude koja će biti atraktivna gostima u nadolazećem razdoblju te su naše marketinške i prodajne aktivnosti usmjerene na otvaranje novih kanala prodaje te zahvaćanje i nekih drugih tržišnih segmenata. Svakodnevno provodimo treninge i edukacije zaposlenika hotela gdje ih upoznajemo s protokolima čišćenja i održavanja higijene. Postrožili smo već ionako visoke standarde rukovanja hranom te povećali učestalost čišćenja i dezinfekcije, osobito javnih prostora s naglaskom na površine koje se često dodiruju, kazala je Mohorović.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of