SEZONA JE IPAK ŽIVA

TURISTIČKI PLIMNI VAL Grad svete Eufemije trenutno je NAJPOSJEĆENIJI GRAD U HRVATSKOJ

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ

U Rovinju je proteklog petka bilo nešto više od pet tisuća gostiju. Uzme li se u obzir da je prije samo petnaestak dana taj broj iznosio 432, i slijepcu je jasno da se stvari kreću na bolje i da je sezona počela. Ulice, restorani, slastičarnice i kafići napokon više nisu prazni.

- U ovom trenutka najvažnije je da je Rovinj, kao i cijeli Poluotok, korona free zona. Grad se vratio u normalan život, kazao je rovinjski gradonačelnik Marko Paliaga, te naglasio da nisu zaustavljene ni planirane kapitalne investicije Grada.

- Trenutno je u Rovinju otvoreno devedeset posto ugostiteljskih objekata. U prilog tome govore i dobro popunjene terase, brojnost šetača u starogradskoj jezgri i na ulicama, optimističan je i Stanislav Briškoski, predsjednik Ceha ugostitelja Istre.

Plaže su pune šugamana, a s radom su, uz galerije, počeli i vlasnici izletničkih brodova.

- S obzirom na ono što smo očekivali, zadovoljan sam. Samo neka potraje. Naravno, sve će ovisiti o mnogo faktora, no bit ćemo zadovoljni ako uspijemo poplaćati sve režije i preživjeti zimu, skromno kaže Davor Pamić, vlasnik brodića "Nemo" koji je privezan u gradskoj luci.

Vinko Peršić, vlasnik restorana Maestral koji vrlo usoješno posluje već 20 godina, kad radi - radi u petoj brzini. Zvuči nevjerojatno, ali već prvog dana (ne)službenog otvaranja sezonenjegova je terasa s pogledom na starogradsku jezgru bila prepuna, tražilo se mjesto više.

- Ovome se uistinu nisam nadao, nisam imao velikih ambicija.. Ugostitelji, kao i svi turistički radnici, trenutno stoje na staklenim nogama. Znali smo da se led mora probit i Maestral je zaplovio, zaključio je Peršić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter