GRADSKO VIJEĆE

PAZIN: Deponij Lakota zasijat će se travom i zatvoriti

| Autor: Davor ŠIŠOVIĆ
Padine Lakote zasijat će se travom, a građevinski deponij zatvoriti (A. DAGOSTIN)

Padine Lakote zasijat će se travom, a građevinski deponij zatvoriti (A. DAGOSTIN)


Vijećnica Suzana Jašić predložila je amandman tražeći da se, po uzoru na neke druge gradove i općine središnje Istre, zabrani održavanje enduro i off road vožnji kojima se devastiraju ceste, ali ju je gradonačelnik Renato Krulčić podsjetio da takva odredba već postoji i da se takve vožnje ne mogu održavati bez ishođenja posebnog odobrenja

Zašto nema dovoljno sapuna i papira u toaletima pazinske osnovne škole, pitala je vijećnica Suzana Jašić (SDP) u aktualnom satu posljednje sjednice pazinskog Gradskog vijeća, prenoseći informacije koje je dobila od nekih roditelja. Dostupnost higijenskih potrepština u osnovnoškolskim toaletima nije samo važna zbog prevencije širenja koronavirusa, već je to stvar osnovnog standarda u školama kojeg bi se uvijek trebalo držati, upozorila je Jašić.

Pročelnica za društvene djelatnosti Nevija Srdoč izvijestila je da je OŠ Vladimira Nazora na taj isti upit odgovorila da sapuna i papira ima dovoljno, a povremeni nestanci nisu praksa, već se događaju kada se postavljeno potroši, a ne stigne se zamijeniti. Jašić je međutim iznijela suprotne informacije, tvrdeći da sapuna i papira češće nema, nego ima. U nastavku je pitala radi li se na planu upravljanja slivom Pazinčice i što će gradska uprava učiniti kako bi zaustavila devastaciju Zarečkog krova stihijskim turizmom, čemu doprinosi i "neodgovorno oglašavanje".

Gradski pročelnik za komunalni sustav, prostorno planiranje i graditeljstvo Elvis Kliman je, odgovarajući na više pitanja iz komunalne tematike, izvijestio da se na odlagalištu građevinskog materijala Lakota, s kojeg je svojedobno kiša isprala veću količinu kamenog pijeska u Pazinčicu, privode kraju sanacijski radovi pa će se kosine prema odvodnom kanalu i novom betonskom tunelu zatravniti, a odlagalište zatvoriti. Javna rasvjeta na raskršću Podberam, čiju su potrebu istaknuli vijećnici, će se, izvijestio je Kliman, vjerojatno izgraditi u sklopu predstojeće temeljite rekonstrukcije mreže javne rasvjete na cijelom gradskom području, o čemu upravo traje javno savjetovanje. Uz planiranu zamjenu 1.600 rasvjetnih tijela mreža se kani i proširiti, rekao je Kliman, najavljujući da "sljedeću zimu Podberam neće biti bez rasvjete".

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini