U PUBU DEVETKA

Novigradski The Screaming Wheels imaju novi album i koncertno ga predstavljaju ovog petka

| Autor: Tea TIDIĆ
The Screaming Wheels (Snimio Samir Cerić Kovačević Cano)

The Screaming Wheels (Snimio Samir Cerić Kovačević Cano)


Četveročlana alternativna blues rock grupa iz Novigrada, The Screaming Wheels ovog petka, 24. rujna, koncertno će predstaviti svoj debitantski album "Istramental". Koncertna promocija će se održati na ljetnoj pozornici novigradskog Puba Devetka s početkom u 20 sati. Ulaz je slobodan.

Također, u petak će u izdanju srpske diskografske kuće Rock Svirke Records biti i objavljen album "Istramental", koji donosi osam autorskih pjesama ove novigradske četvorke. Do sada su već predstavljena dva singla s albuma, a riječ je o pjesmama "Willy The Wimp" i "Before The Sun", za koje su snimljeni i spotovi koji se mogu pogledati na YouTubeu.

The Screaming Wheels osnovali su u rujnu 2018. godine dva dugogodišnja prijatelja - pjevač i gitarist Denis Makin i multiinstrumentalist Leo Anđelković. Učinili su to neposredno prije sudjelovanja na desetom Croatian Blues Challengeu, natjecanju koje je održano u Puli, te su Screaming Wheels tada pobijedili u kategoriji najbolji solo/duo izvođač. Kao predstavnici Hrvatske u siječnju 2019. godine nastupili su na 35. International Blues Challengeu u Memphisu - gdje su ih i kritika i publika prozvali "hrvatskom senzacijom".

Iako su počeli kao duo, Denis i Leo odlučili su proširiti bend, tako da su im se pridružili basist Danijel Teodorović i bubnjar Erle Đurđević.

O njihovom singlu "Before The Sun" član Blues kuće slavnih, Norman Beaker je rekao:

"The Screaming Wheels pjesmom "Before the Sun" vam mogu smrznuti dušu 'do kostiju' svojim intezitetom, dok se ispod zvuka prijetnje i mraka nalazi vrlo hipnotična, pomalo jeziva ali ipak vrhunski i emocionalno odsvirana pjesma što se dalo i očekivati", rekao je Beaker.

Valja napomenuti da je album miksao Tom Beuchel u njujorškom Flux studiju, a mastering albuma je napravio gitarist Screaming Wheelsa Leo Anđelković.

Kako saznajemo, u petak će se četvorki iz The Screaming Wheels na pozornici pridružiti i dvoje glazbenika koji su sudjelovali na snimanju albuma, Predrag Stojčević Peđa na kontrabasu i Davor Hačić Hutch na gitari.

Koncertnu uvertiru u petak priredit će Toro & Hutch, transnacionalni projekt rođen iz bezuvjetne ljubavi prema bluesu, kojeg čine Novigrađanin Davor Hačić Hutch i tršćanski gitarist Franco Toro a izvode, kako kažu, "ritmičan, dinamičan blues pun raspoloženja starog zvuka Mississipija".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini