SANDRO LUČIĆ

Nedavno je objavio singl "Izgubljen sjaj": PRAZNINOM SE PUNIM I SVIME ŠTO ZNAM

| Autor: Vanesa BEGIĆ

Iako sam svoj pjevački zanat "ispekao" u Mješovitoj vokalnoj skupini Nešpula, oduvijek sam sanjao o autorskim pjesmama s kojima ću se moći predstaviti kao kantautor, no htio sam steći dovoljno glazbenog i životnog iskustva kako bih se odlučio za ovako veliki korak

 

Mladi pulski glazbenik Sandro Lučić nedavno je objavio singl "Izgubljen sjaj".

Lučić je još od malih nogu pokazivao interes za glazbu te je svoj prvi nastup imao sa samo četiri godine svirajući violinu na obljetnici Mozartove smrti u Istarskom narodnom kazalištu.

Lučić je autor glazbe, a pjesmu je odlučio izdati za diskografsku kuću Hamar Media. Na spotu je radio Paolo Gentilini, mladi redatelj koji je svojom filmskom vizijom dao pjesmi novo ruho i maksimalno je obogatio.

Glazbeno putovanje

- Kako je došlo do realizacije novog singla, gdje ste pronašli inspiraciju?

- Iako sam svoj pjevački zanat "ispekao" u Mješovitoj vokalnoj skupini Nešpula, oduvijek sam sanjao o autorskim pjesmama s kojima ću se moći predstaviti kao kantautor, no htio sam steći dovoljno glazbenog i životnog iskustva kako bih se odlučio za ovako veliki korak. Također, svih ovih godina bavljenja glazbom, upoznao sam razne talentirane ljude koji su me naposljetku i ohrabrili da krenem na ovo glazbeno putovanje. Naravno, velika podrška bili su i moja obitelj te prijatelji. Jedna od njih je i Sanja Brnobić, draga prijateljica iz djetinjstva, koja mi je poslala svoj tekst inspiriran jednim stvarnim događajem u želji da ga uglazbim i otpjevam. Iako sam donedavno mislio da neću biti sposoban uglazbiti tuđe misli i iskreno ih interpretirati, ova jednostavna i direktna priča o kraju jednog nekoć lijepog i intenzivnog odnosa, dokazala mi je suprotno. Stihovi "Prazninom se punim i svime što znam, preostaje mi samo zaronit' na dah" toliko su mi se uvukli pod kožu da se melodija samo odjednom dogodila.

- Ljubav je ipak tema koja pobjeđuje, i što se tiče pjesama i singlova, motiv koji je jednostavno nepogrješiv.

- Ljubav je tema koja je zaista nepresušan izvor inspiracije svim umjetnicima, a moj singl istražuje onu njenu mračniju stranu. "Izgubljen Sjaj" je pjesma ljubavnog karaktera koja na vrlo jednostavan, ali direktan način progovara o rastanku koji je uvijek pun emocija, propitkivanja, retrospektive i samopromišljanja. Svako od nas se u životu suočio sa situacijom kada je najteže bilo okrenuti se i otići. Iako se na različite načine nosimo s rastancima koji su ponekad zbilja jako bolni, izuzetno je važno sačuvati dio sebe – tu iskru koja titra... taj sjaj, ma koliko god on tada bio izgubljen. I upravo zato je cijela pjesma interpretirana nježno, a refren otpjevan u falsetu kako bi se naglasila ta njena dramatika, ranjivost i tuga. Osim vedre i pjevne melodije, pjesmom također dominira i ritam koji predstavlja srce koje kuca. S vremena na vrijeme jednostavno treba stati na trenutak, duboko udahnuti i nastaviti hrabro dalje. Samo zato što je jedan dio života završio, ne znači da je kraj.

- Na ostvarenju ove pjesme sudjelovali su razni umjetnici?

- Smatram se pravim sretnikom kada pogledam sve te umjetnike koji su nesebično podijelili svoje talente sa mnom i time pomogli da moja glazbena zamisao ispadne baš onakva kakvu sam zamišljao. Tekst prije spomenute Sanje Brnobić uglazbila je moja malenkost, a aranžman su mi pomogli graditi Klaudija Racan Ukošić koja je ujedno odsvirala klavijature, te Marijan Jelenić iz grupe Nola koji je odsvirao tamburin i sve snimio u pulskom studiju Partyzan. Miroslav Cerovac je zaslužan za topli zvuk mandoline, a Perica Šuran za miksanje i masteriziranje pjesme. Nikako ne smijem izostaviti talentiranog mladog redatelja Paola Gentilinija koji je, uz svoje asistente Igora Golubića, Marka Smoljana i fotografa Stiva Jakusa, napravio divan spot za "Izgubljen sjaj". Njegova bajkovita, pomalo mračna, ali istovremeno pozitivna vizija pjesme potpuno je došla do izražaja u spotu gdje na sebi svojstven način prikazuje taj "sjaj" kojeg svi nosimo u sebi. Njegovo filmsko oko dalo je novo ruho pjesmi i time je maksimalno obogatilo.

Vlastiti album

- Planovi za budućnost?

- Jedan od mojih najvećih snova je držati vlastiti album u svojim rukama, tako da marljivo radim na pjesmama kako bi se to u skoroj budućnosti moglo i ostvariti. Naravno, u planu imam i festivale jer su oni odlična odskočna daska za nas neafirmirane izvođače. No, prije svega, na jesen planiram izdati novi singl i njegov spot, te promovirati ga raznim gostovanjima. Pjesma je gotova i izuzetno sam ponosan na nju, te uzbuđen radi njenog izlaska, ali kako atmosfera same pjesme nikako nije ljetna, pričekat će jesenske kišne dane.

- Čeka li Vas plodno glazbeno ljeto?

- Ljeto ću provesti pišući novu glazbu te snimajući pjesme u studiju. Bit će tu opet puno zanimljivih suradnji s raznim glazbenicima kojima se iznimno radujem. Što se tiče samog pjevanja, na tom će području biti plodnije s Nešpulom budući da nas čeka izuzetno radno ljeto. Kod mene je zaista teško reći koje doba godine nije glazbeno plodno, jer uvijek se nešto događa na tom području što mi je izuzetno drago. Uvijek kažem da je glazba moja superjunakinja jer spašava moj svijet kadgod to treba.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter