Singlovi 2018.

Pjesme Dogme i Elis Lovrić među najboljima


Poznati glazbeni kritičar Ilko Čulić na listu najboljih singlova za 2018. godinu, a koja je objavljena u časopisu Express, stavio je pjesme dvaju istarskih izvođača.

Na trećem mjestu je skladba "Glavom u prsi (ka Zidane)" koju izvode pulska grupa Dogma i Saša Antić iz TBF-a, dok je na sedmom mjestu Elis Lovrić, kantautorica nedavno nagrađena Istrijanom, s pjesmom "Merika".

Za suradnju Dogme i Antića Čulić kaže kako je "Povratak u vrhunsku formu Saša potvrdio suradnjom s dugovječnim pulskim indie-funk-rock bendom Dogma na singlu 'Glavom u prsi (ka Zidane)', koji pak najavljuje njihov novi album "Nemir". Hvale ne štedi niti za Lovrić pa između ostalog piše: "Elis je izvanredna neošansonijerka, a pjevanjem 'po domaću', na labinjonskoj čakavštini, malo podsjeća na Tamaru Obrovac i malo više na Alena Vitasovića iz najboljih dana".

Na prvom mjestu Čulićeve liste najboljih singlova također je Antić, ali pod pseudonimom Alejuandro Buendija pod kojim je objavio pjesmu "Čepić". Drugi je Vojko V s pjesmom "Zovi čovika". Inače, Čulić je za najbolja tri albuma odabrao "Tourdetour" grupe Detour, "Srce" Mangroovea i "Ostrvo ledenog kita" benda Šumski.

U međuvremenu Dogma kreće u 2019. s novim singlom i videospotom "Indija" koji planiraju izbaciti početkom veljače, a ujedno rade na završetku petog studijskog albuma "Nemir" koji bi trebao izaći na proljeće i na kojem će biti raznih gostiju među kojima je i Antić. Lovrić također završava novi album koji bi se trebao pojaviti na proljeće, a krajem godine čekaju je nastupi u Japanu.(M. Ra.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter