TURNEJA "100 ŠTERNI, ĆO!"

Koncerti kvarteta GIIPUJA na bujskim šternama

| Autor: Tea TIDIĆ
Giipuja

Giipuja


Svoju turneju "100 šterni, ćo" kvartet GIIPUJA nastavlja ovog vikenda na šternama Grada Rijeke i Grada Buja. Koncerti na ovim lokacijama ranije su odgođeni radi vremenskih neprilika.

Etno glazba Istre i Kvarnera, predstavljena u suvremenom kontekstu koristeći slobodu jazz improvizacije, zaštitni je znak kvarteta GIIPUJA pod vodstvom kontrabasiste Damjana Grbca.

GIIPUJA je već navikla svoju publiku da često izlazi iz komfora koncertnih dvorana i klubova, a upravo je aktualna turneja "100 šterni, ćo!", turneja od sto koncerata po šternama Istre i Primorja, otoka i Gorskog kotara pravi primjer za to. U okviru ovog zanimljivog projekta, koji oživljava šterne kao koncertne pozornice, kvartet je odsvirao već više od 75 koncerata.

U nedjelju, 16. listopada u 10.30 sati nastupaju u Bujama kod šterne u ulici Dantea Alighierija, u 12 sati u Momjanu na adresi Dolinja Vas 11 te u 13.30 sati u Tribanu, kod šterne na adresi Triban 8.

Kao i tijekom cijele turneje, GIIPUJA prenosi autentičnu atmosferu svake od lokacija i kroz snimljene video materijale, a vizure snimljenih mjesta postaju trajne razglednice u virtualnom digitalnom svijetu.

Kvartet GIIPUJA čine kontrabasist Damjan Grbac, Marko First na violini i sopeli, Aldo Foško na bas klarinetu i bubnjar Tonči Grabušić.

Program se održava pod pokroviteljstvom Grada Rijeke, Grada Buje, Turističke zajednice Općine Vrbnik, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, HUZIP-a, HGU "Jer svirati se mora 2",   Primorsko-goranske županije, Općine Lovran, Grada Kastva, Grada Pule, Općine Mošćenička Draga, Grada Pazina, Općine Matulji, ProRec, G.I.S. d.o.o. i Rezonator Records.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum