100 ŠTERNI, ĆO!

Tri koncerta Giipuje pored tri šterne u Puli

| Autor: Mladen RADIĆ
Giipuja

Giipuja


Nakon više od 80 koncerata u sklopu turneje "100 šterni, ćo!" kvartet Giipuja stiže na šterne u Puli i to u subotu kada će na tri mjesta u razmaku od nekoliko sati održati nekoliko koncerata. Prvi će tako biti u podne na Kaštelu, već u 14 sati trebali bi zasvirati pored gradske šterne u Štinjanu a u 16 sati stižu u Franjevački samostan.

Zaštitni znak kvarteta je njihova navika da često izlazi iz komfora koncertnih dvorana i klubova. Ove godine članovi Giipuje krenuli su na ambicioznu turneju "100 šterni, ćo!", turneju od sto koncerata po šternama Istre i Primorja, otoka i Gorskog kotara, a do danas su odsvirali više od 80 koncerata.

Povezujući etno glazbu Istre i Kvarnera sa suvremenim jazzom, Damjan Grbac sa svojim se kvartetom otisnuo na intrigantno glazbeno putovanje na kojem promoviraju hrvatsku autohtonu glazbu i aktualiziraju je u suvremenom kontekstu, koristeći slobodu jazz improvizacije za interpretaciju tradicije. Kroz video materijale, koji prate turneju "100 šterni, ćo!", Giipuja prenosi autentičnu atmosferu svake od lokacija, a vizure snimljenih mjesta postaju trajne razglednice koje žive u virtualnom digitalnom svijetu. Uz Damjana Grpca za kontrabasom u bendu sviraju i violinist Marko First, klarinetist Aldo Foško i bubnjar Tonči Grabušić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter