ROCK&OFF NAGRADE

Istarska glazbenica ETHER najbolja u Elektro&Off kategoriji, najviše kipića dobili Bad Daughter i Chui

| Autor: Tea TIDIĆ


Godina za nama je bila vrlo plodna za domaću glazbenu scenu, a ponajbolji u deset kategorija dobili su u petak Rock&Off nagrade. Žiri nezavisne glazbene novinarske nagrade Rock&Off u ovom, petom izdanju, bio je sačinjen od 87 novinara eminentnih domaćih medija koji su u dva kruga prvo predložili, a zatim nominirali pa odabrali najbolje rock & off izvođače 2022. godine.

Pred prepunom zagrebačkom Tvornicom kulture, program su vodile Martina Validžić i Ida Prester, a teško je bilo pogoditi tko će od nominiranih pobijediti, jer je konkurencija bila izuzetno žestoka. Bilo je to veliko glazbeno slavlje, koje su obilježili sjajni nastupi i pozitivna energija.

ETHER (Snimio Tomislav Krišto / Cropix)ETHER (Snimio Tomislav Krišto / Cropix)

Prva kategorija u kojoj je otkriven pobjednik jest bila ona Electro&Off, a tu je slavila istarska glazbenica Nikol Ćaćić aka ETHER, dobro znana po svom prijašnjem radu u sastavu NLV, a koja se na pozornicu popela sa svojim producentom Lukom Vidovićem.

Ether je imala razloga za dvostruko slavlje - jer, osim što je dobila vrijednu nagradu, ona je u petak i proslavila svoj 29. rođendan.

Emotivan trenutak uz Josipu Lisac

Prošlogodišnja dobitnica dvije nagrade Bad Daughter ovoga je puta potvrdila svoj status Pop&Off izvođačice godine, a pobjedu je odnijela i u kategoriji Pjesme godine zahvaljujući singlu "Bite Your Tongue".

Josipa Lisac (Snimio Tomislav Krišto / Cropix)Josipa Lisac (Snimio Tomislav Krišto / Cropix)

Chui su apsolutni dobitnici kategorije za Jazz&Off izvođača godine, a veliko priznanje dobili su za album "Zagreb - Berlin" koji je proglašen Albumom godine.

Edo Maajka slavio je u kategoriji Rap&Off izvođača godine, Djeca! su Rock&Off izvođač godine, dok je pobjedu u Elektro&Off kategoriji odnijela ETHER. Iskonovu nagradu publike osvojili su Matija Cvek i Eni Jurišić.

Barbara Munjas (Snimio Tomislav Krišto / Cropix)Barbara Munjas (Snimio Tomislav Krišto / Cropix)

Koncertnim izvođačem godine proglašeni su Pips, Chips & Videoclips, a bogatiji za 1.500 eura zahvaljujući HDS ZAMP-u kući idu Tidal Pull, novi Veliki prasak godine. Skupa s nominiranim kolegama iz spomenute kategorije idu ove godine i na Rock&Off turneju.

Nagrada za životno djelo uručena je Denisu Mujadžiću Denykenu te posthumno Anti Perkoviću. Denykenu je nagradu uručio dugogodišnji prijatelj Ivan Dečak, koji je naglasio njegov značaj na domaćoj glazbenoj sceni i podsjetio na Denykenovu zavidnu karijeru.

Ivan Dečak i Denis Mujadžić Denyken (Snimio Tomislav Krišto / Cropix)Ivan Dečak i Denis Mujadžić Denyken (Snimio Tomislav Krišto / Cropix)

Specijalna gošća koja je govorila o Anti Perkoviću - Josipa Lisac koja je biranim riječima u poetskom tonu govorila o njihovom druženju na koncertima, kazališnim predstavama i radio emisijama, te je u jednom trenutku i zapjevala. Posebno emotivan bio je trenutak kada je obitelji Ante Perkovića Josipa Lisac uručila nagradu za životno djelo. Publika je gromoglasnim ovacijama ispratila Josipu i Antinu obitelj, a nitko nije skrivao suze. "Volim te, tata", rekao je na pozornici Jug Perković koji je nagradu primio skupa s majkom Sunčicom.

Barbara Munjas s 11-članim bendom

Na pozornici Rock&Off-a nastupali su Bad Daughter, Barbara Munjas s 11-članim bendom, Djeca!, Eliot Alma, Filip Pavić, HRAM, Ivan Grobenski, Miach feat. Hiljson Mandela, St!llness i Tidal Pull, a koncert iznenađenja bila je grupa Elemental koja je na pozornicu stigla nakon završetka dodjele. Tulum se nastavio do dugo u noć uz glazbu po izboru DJ-a Marija Kovača.

Chui (Snimio Tomislav Krišto / Cropix)Chui (Snimio Tomislav Krišto / Cropix)

Pokretač nagrade je Hrvatsko društvo skladatelja, a koproducenti su Tvornica kulture i Unison, uz Iskon kao glavnog sponzora.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater