NEZAVISNA GLAZBENA NOVINARSKA NAGRADA

Počelo glasovanje za prvo izdanje ROCK&OFF NAGRADE


U ponedjeljak, 17. prosinca, službeno je počelo glasovanje u devet kategorija prvog izdanja Nezavisne glazbene novinarske nagrade "Rock&Off". Ukupno 64 novinara/glasača iz najvažnijih domaćih medija predložilo je svoje favorite domaće rock&off glazbe u 2018. godini, a do Nove godine oni će odabrati po pet nominiranih izvođača u kategorijama Album godine, Pjesma godine i Koncertni izvođač godine te po tri izvođača u ostalim kategorijama. Najbolji među njima bit će proglašeni na završnoj dodjeli nagrada u zagrebačkoj Tvornici Kulture, 31. siječnja 2019. godine.

Za prestižnu kategoriju Album godine predloženi su Detour s "TourDetour", Edo Maajka "Put u plus", Goran Bare & Majke "Nuspojave", Jonathan "To Hold", Kensington Lima "May", Mangroove "Srce", Mile Kekin "Kuća bez krova", Rezerve "Ravno u zamku", The Strange "Echo Chamber" i Vojko V "Vojko".

U konkurenciji za Pjesmu godine nalaze se pjesme Detoura "Bez tebe", Edo Maajka feat. Dino Šaran "Otrov", Edo Maajka feat. Yaya "Bolje je bolje", Elemental "Nešto glasno", Jonathan "I Never Meant To Be There", Mangroove "Laka sam", Rezerve "Koga briga za zvijezde", Urban & 4 "Kuća sjećanja", Valentino Bošković i TBF "Adio, trafikonte!", Vojko V "Kako to" te Vojko V "Ne može".

Za titulu prvog "Velikog praska", odnosno novog izvođača godine natječu se Ischariotzcky, Kensington Lima, Mary May, Ogenj, Rezerve i SUN U.

Poprilično je oštra konkurencija i u kategoriji za Koncertnog izvođača godine u kojoj se natječe čak 15 izvođača: Chui, Darko Rundek & Ekipa, Detour, Edo Maajka, Hladno pivo, Jinx, Jonathan, Krankšvester, M.O.R.T., Mimika Orchestra, NipplePeople, Ogenj, Sara Renar, Urban & 4 te Vojko V.

U kategoriji za Rock&Off izvođača godine natječu se Goran Bare & Majke, Jonathan, Mile Kekin, Ogenj, Rezerve i The Strange. U kategoriji Pop&Off izvođača godine najviše prijedloga ostvarili su Boris Štok, Detour, Luce, Maja Posavec, Mangroove, Nina Romić i Svemirko.

Rap&Off izvođač godine traži se između Ede Maajke, Kandžije, Krankšvestera, Kreše Bengalke i Vojka V, a napeto je u kategoriji za Elektro&Off izvođača godine - novinari-glasači birat će između ABOP-a, Egolessa, Filipa Motovunskog, Jana Kinčla & Regisa Kattiea, NipplePeople, Petra Dundova i SUN U.

Za Jazz&Off izvođača godine konkuriraju Chui, Matija Dedić, Mimika Orchestra, Šimun Matišić i Tamara Obrovac.

Zadnja, deseta, kategorija rezervirana je za medijskog pokrovitelja Iskon i njegovu "Iskonovu nagradu publike" koja kreće sredinom siječnja.

Pred stručnom komisijom nije bio lagan posao – zbog velikog broja izvođača s jednakim brojem prijedloga, neke od kategorija su proširene, po želji stručne komisije da se nikoga ne izostavi.

"Ovi prijedlozi predstavljaju realan i sveobuhvatan presjek kvalitetne domaće rock&off produkcije, a odaziv čak 64 novinara predstavlja dodatnu vrijednost izbora i potvrdu da se radi o zaista najboljim predstavnicima onog što smo slušali u 2018.", poručuju iz direkcije Rock&Offa.

Prvo izdanje Nezavisne glazbene novinarske nagrade "Rock&Off", u zajedničkoj produkciji Unisona, Tvornice Kulture i Hrvatskog društva skladatelja, održat će se 31. siječnja 2019. godine u Tvornici kulture u Zagrebu. U međuvremenu, sve novosti i aktualnosti nagrade mogu se pratiti na službenoj web stranici Rock&Offa www.rockoff.hr ili na Facebook stranici. (T. T.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter