DODJELA NAGRADA 31. SIJEČNJA

ROCK&OFF: Najviše nominacija za Jonathan i Vojka V

Jonathan

Jonathan


Umjetnički direktor nagrade, Hrvoje Horvat, podsjetio je da je o nominacijama odlučivalo 64 novinara iz 40 različitih medija, od televizije i radija do internetskih portala, koji godinama sustavno prate i usmjeravaju domaću glazbu

Najviše nominacija za prvu nagradu Rock&Off osvojili su riječki indie rock bend Jonathan i splitski reper Vojko V, njih čak četiri, a slijedi Edo Maajka s tri nominacije, objavljeno je jučer na konferenciji za novinare u zagrebačkoj Tvornici kulture, gdje će se 31. siječnja održati dodjela nagrada.

Umjetnički direktor nagrade, Hrvoje Horvat, podsjetio je da je o nominacijama odlučivalo 64 novinara iz 40 različitih medija, od televizije i radija do internetskih portala, koji  godinama sustavno prate i usmjeravaju domaću glazbu.

Živa scena

Nominacije su podijeljene na devet kategorija - Album godine, Pjesma godine, Veliki prasak, Koncertni izvođač, te žanrovskim kategorijama "Rock&Off", "Pop&Off", "Rap&Off", "Elektro&Off" i "Jazz&Off". Među izvođačima su se s po dvije nominacije istaknuli Goran Bare & Majke i The Strange, od rock izvođača, te s isto toliko pop bend Mangroove, elektro pop bend NipplePeople i multižanrovski Chui.

Direktor nagrade Krešimir Blažević smatra kako su prijedlozi i nominacije pokazale koliko raznovrsnu i kvalitetnu scenu imamo. "Izbor pokazuje da su alternativna, rock i urbana scena jako živi, novinari su to prepoznali i napokon će neki od izvođača, koji dosad nisu imali takvu priliku, doći do šire publike", dodao je.

Kako bi se dala pozornost i ostalim predloženim izvođačima, na web stranicama Rock&Off-a u kategoriji "Specijal Mention" objavljen je popis svih 140 bendova koji su imali najmanje tri nominacije, s linkovima na njihove društvene mreže.

"Novinari su u prvom krugu davali prijedloge izvođača unutar zadanih devet kategorija, a u drugom birali među onima koji su imali najviše nominacija. Zadovoljni smo prijedlozima, nismo imali puno dilema gdje svrstati pojedine izvođače, rekao je Aleksandar Dragaš, predsjednik Stručne komisije.  

Tako su za prestižnu kategoriju Album godine nominirani Edo Maajka za "Put u plus", Goran Bare & Majke (Nuspojave), Jonathan (To Hold), The Strange (Echo Chamber) i Vojko V (Vojko). Pet je nominiranih i za pjesmu godine - Elemental (Nešto glasno), Jonathan (I Never Meant To Be There), Mangroove (Laka sam), Valentino Bošković i TBF (Adio, trafikonte!), Vojko V (Kako to).

U konkurenciji za koncertnog izvođača godine natjecat će se Chui, Edo Maajka, Jonathan, NipplePeople i Vojko V.

Prestižne kategorije

Za titulu "Velikog praska" - novog izvođača godine nominirani su Kensington Lima, Ogenj i Rezerve. Za Rock&Off izvođača godine konkuriraju Goran Bare & Majke, Jonathan i The Strange.

U kategoriji Pop&Off izvođača godine nominirani su Boris Štok, Detour i Mangroove. Rap&Off izvođač godine bit će proglašen između Ede Maajke, Kandžije i Vojka V.

U kategoriji za Elektro&Off izvođača godine birat će se između ABOP-a, NipplePeople i svestrane glazbenice SUN U. Za Jazz&Off izvođača godine nominirani su Chui, Matija Dedić i Mimika Orchestra.

U desetoj kategoriji odlučuje publika, uz potporu medijskog pokrovitelja Iskon na čijoj platformi glasanje kreće 15. siječnja. Među trinaest nominiranih su Chui, Edo Maajka, Elemental, Goran Bare & Majke, Jonathan, Kensington Lima, Mangroove, NipplePeople, Ogenj, Rezerve, The Strange, Valentino Bošković i TBF te Vojko V. (Hina)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini