KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Bogata, kremasta i puna okusa - KREMASTA JUHA OD POMIDORA S PARMEZANOM

| Autor: Glas Istre
Kremasta juha od rajčice

Kremasta juha od rajčice


Bogata, kremasta, puna okus juha od rajčice sa sirom savršen je izbor za jesenske i zimske dane, a osim što će zadovoljiti nepce i glad, ugrijat će vas fino poput dekice.

Za pripremu najfinije juhe od rajčice sa sirom trebat će vam ukupno otprilike sat i 45 minuta (za samu pripremu namirnica 30 minuta i kuhanje sat i 15 minuta).

Količina namirnica za recept koji vam donosimo dovoljna je za deset serviranja pa ako vam juhe ostane lako je možete sačuvati u hladnjaku za idući dan, preporuča portal zadovoljna.hr.

SASTOJCI:

80 dekagrama svježih rajčica, prepolovljenih

jedan slatki luk, oguljen i razrezan na četvrtine

jedna glavica češnjaka, odsječenog vrha kako bi se vidjeli češnji

0,5 decilitara maslinovog ulja

sol i svježe samljeven crni papar

7 decilitara pileće ili povrtne juhe

lovorov list

2 grančice timijana

3 žlice nasjeckanog svježeg bosiljka

45 grama izmrvljenog kozjeg sira

PRIPREMA:

Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva Celzijevih. Stavite papir za pečenje s aluminijskom folijom.

Posložite rajčice, luk i češnjak na papir za pečenje. Maslinovo ulje ravnomjerno prelijte preko svega (uključujući i nekoliko žličica preko češnjaka). Začinite sa soli i paprom.

Pecite dok se na rajčicama ne pojave mjehurići, luk ne omekša i češnjak ne bude karameliziran, 35 do 40 minuta.

Rajčice i luk premjestite u veliki lonac. Češnje češnjaka istisnite iz kore i ubacite u lonac.

Dodajte juhu, lovorov list i timijan te pustite da zakipi na srednje jakoj vatri. Kuhajte dok se sve lijepo ne stopi, 20 do 25 minuta.

Premjestite juhu u blender ili sjeckalicu za hranu i blendajte dok ne postane potpuno kremasta.

Ulijte juhu u tanjure ili zdjelice. Ukrasite svaki tanjur s 1 žličicom bosiljka i 1 do 2 žlice kozjeg sira. Poslužite toplo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter