KeyQ+U

EDUKACIJSKA KUHINJA NA TRŽNICI za profesionalce, turiste i Puljane

| Autor: Chiara BILIĆ
(D. ŠTIFANIĆ)

U KeyQ+ GASTRO punktu na pulskom merkatu i dalje će se održavati radionice i kulinarski događaji, ali i edukativne aktivnosti o povijesti Pule. Kroz razne druge aktivnosti nastojat će se očuvati i promovirati autohtone namirnice te istarska jela

Upravljački odbor projekta "KeyQ+: Kultura i turizam kao ključevi kvalitete za prekogranični razvoj Italije i Hrvatske" jučer je održao svoj četvrti sastanak u pulskoj Komunalnoj palači. S obzirom na to da projekt završava u rujnu ove godine, bila je to prilika da partneri predstave što su dosad učinili.

Između ostalog, na ovogodišnjem Danu Europe svečano je otvorena edukacijska kuhinja "KeyQ+ GASTRO PUNKT" na prvom katu Tržnice u Puli, koja će predstavljati referentnu točku za profesionalce, turiste i građane zainteresirane za kulturu i gastronomiju. U KeyQ+ GASTRO punktu i dalje će se održavati inovativne radionice i razni kulinarski događaji namijenjeni građanima i turistima, ali i edukativne aktivnosti o povijesti Pule. Kroz razne druge aktivnosti nastojat će se očuvati i promovirati autohtone namirnice te istarska jela. Osim toga, kao dio aktivnosti projekta osmišljeni su meniji u modernoj varijanti koji sežu iz razdoblja Austro-Ugarske Monarhije, a koji će se nuditi u ugostiteljskim objektima Pule i Istre.

Uz gradsko društvo Tržnica, u projektu sudjeluju Grad Pula i Turistička zajednicu Malog Lošinja, dok je, uz devet hrvatsko-talijanskih partnera, vodeći partner AZZRI - Agencija za ruralni razvoj Istre. Vrijeme trajanja projekta je 18 mjeseci, a ukupni budžet iznosi 871.925 eura.

Projektom KeyQ+ želi se povećati turistička ponuda prekograničnog područja razvojem jedinstvenog proizvoda na bazi zajedničke kulturne i kulinarske baštine koja povezuje hrvatske i talijanske pogranične regije. Glavni rezultati projekta bit će gastronomski vodič i turistički itinerer, didaktički programi i radionice razmjene iskustava namijenjeni djelatnicima turističko-ugostiteljskog sektora te stvaranje sedam KeyQ+ mjesta poput onog na pulskom merkatu.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater