PULSKI UGOSTITELJI

Edukacijska kuhinja na prvom katu tržnice: Nakon pečenja od boškarina, IDUĆEG PONEDJELJKA BUZARA OD PEDOČI

| Autor: Borka PETROVIĆ
(Borka PETROVIĆ)

Pečenje od boškarina, takozvani Roast beef, pripremao se jučer u edukacijskoj kuhinji na prvom katu pulske tržnice. Pulski ugostitelji, kuhari i kuharice iz Bukalete, Škuže, Vela Nere, Asterixa, El Pularija i Fortune poslužili su ga uz pire od cvjetače i gusti umak od sira te karameliziranu crvenu kapulu. Sve, naravno, domaće, kupljeno na tržnici neposredno prije kuhanja, a glavni dobavljač bio je glavom i bradom "prvi čovjek Tržnice", direktor Renato Perc.

Ovoga puta interes posjetitelja bio je puno veći, a za pretpostaviti je da će idućeg ponedjeljka, kada se bude pripremala buzara od pedoča, interes za radionicu biti na vrhuncu.

Jer, kako bi kazao Edmondo Šuran, voditelj Centra za razvoj ruralnog poduzetništva Agencije za ruralni razvoj Istre, koji je uz Udruženje obrtnika Pule, pulsku Turističku zajednicu i Tržnicu, jedan od organizatora manifestacije, cilj ovakvih druženje je promovirati lokalnu kuhinju i namirnice, ali i iskoristiti blagodati kuhinje koja je uređena pomoću europskog novca.

Intencija je, kako nam veli, nakon ovih radionica organizirati nove te i dalje animirati pulske ugostitelje kako bi donijeli dodatnu živost gradskoj tržnici.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom