Agrolagunina Malvazija Istarska Festigia okrunjena zlatom

Vina porečkog proizvođača osvojila pet medalja na prestižnom natjecanju u Londonu

Srebro je dobio Cabernet Sauvignon Festigia 2020, dok su Castello Festigia 2020, pjenušac Vina Laguna Perla Rose i Vina Laguna Terra Rossa 2021 nagrađena broncom

| Autor: Promo
Zlatna Malvazija Festigia

Zlatna Malvazija Festigia


Ukupno pet medalja, zlato, srebro i tri bronce osvojila su vina Agrolagune na nedavnom prestižnom natjecanju London Wine Competition. Zlatnu medalju osvojila je svježa Malvazija Istarska Festigia 2022, srebro je dobio Cabernet Sauvignon Festigia 2020, dok su Castello Festigia 2020, pjenušac Vina Laguna Perla Rose i Vina Laguna Terra Rossa 2021 nagrađena broncom.

Drugo zlato

Natjecanje u Londonu privuklo je brojne vrhunske proizvođače vina iz različitih zemalja i regija pa je u konkurenciji za ocjenjivanje sudjelovalo čak 1.300 vina iz 32 zemlje. Vina su ocjenjivana na temelju tri kriterija: kvalitete, vrijednosti i dizajna boce, a dodijeljene su zlatne, srebrne i brončane medalje najboljim vinima u svakoj kategoriji. Osim toga, dodijeljena je i nagrada za najbolji vinogradarski teritorij.

"Ovo je već druga zlatna medalja za svježu Malvaziju Istarsku Festigiu koja se pozlatila i na nedavnom Vinistrinom ocjenjivanju Svijet malvazija. Posebno nas raduje činjenica da su kvalitetu naše malvazije prepoznali međunarodni enološki eksperti na tako cijenjenom natjecanju u Velikoj Britaniji. Upravo zato smo iznimno ponosni na ovaj uspjeh i na cijeli naš tim koji je radio marljivo i strastveno kako bismo proizveli vino vrhunske kvalitete", izjavio je Josip Barišić, direktor vinarstva i proizvodnje u Agrolaguni.

Bodovi za etiketu

Malvazija Festigia, koja se odlikuje sočnim okusom, svježim voćnim notama te mineralnošću, osvojila je dodatne bodove za svoju novu, redizajniranu etiketu koja se ističe po motivu vile i mozaika – isječku s freske iz porečke Eufrazijeve bazilike, simbolu područja iz kojeg dolazi.

"Osim okusa i kvalitete, dizajn boce također igra važnu ulogu u postizanju uspjeha i prepoznatljivosti vina na tržištu. Prošle godine smo započeli s projektom redizajna etiketa linije vrhunskih vina, izdvojivši ih u poseban brend Festigia. Uspjeli smo promijeniti izgled ove serije vina zadržavajući osnovne elemente njihove dosadašnje prepoznatljivosti. Tako je ova zlatna medalja dokaz kvalitete i našeg dizajna i brendiranja, a cijeli je tim pokazao kako vina pretvaramo u zlato", prokomentirala je Mia Vukdragović, voditeljica marketinga Agrolagune.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterWeb kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini