KRENIZDRAVO.HR

TAJNA JE OTKRIVENA: Ovo je skriveni razlog zbog kojeg ne postižete vašu idealnu težinu

| Autor: Krenizdravo.hr
(Pexels)

Sve ste pokušali, ali su kilogrami i dalje tu? Jedan od najvažnijih čimbenika koji utječe na dostizanje idealne težine gotovo je uvijek zanemaren u dijetama, planovima prehrane i sličnim “brzinskim rješenjima”

Brojanje kalorija, ograničavanje unosa hrane, neprestano vaganje - sve je to dio svakodnevice za osobe koje žele pobijediti višak kilograma. No, osim prehrane i aktivnosti postoji još jedan važan faktor koji možda stoji na putu između vas i vitke linije, a to je - stres.

Važno je razumjeti da stres sam po sebi nije dobar ni loš – stres je samo prirodna reakcija na specifične uvjete.

Stres izaziva promjene u čitavom tijelu i time, naravno, utječe na zdravlje čitavog organizma. Izaziva reakcije u živčanom sustavu, hormonalne promjene, bolesti štitne žlijezde i promjene u težini. Također može biti odgovoran i za probleme u reproduktivnom sustavu.

Istraživanja pokazuju da kroničan stres pridonosi navedenim zdravstvenim izazovima, a osim toga, pridonosi i debljanju na području trbuha.

Osim toga, stres je povezan i s usporenom probavom, pa čak i bolestima probavnog sustava, poput funkcionalnih gastrointestinalnih poremećaja, upalne bolesti crijeva, bolesti peptičkog ulkusa itd.

Vaša vještina upravljanja stresom je važna - kako za vaše zdravlje, tako i za idealnu težinu. Pet najučinkovitijih metoda za nošenje sa stresom proučite na Krenizdravo.hr


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini