MAMIN KUTAK

9 stvari koje dobre mame govore jedna drugoj

| Autor: Glas Istre
(Foto: Freepik)

(Foto: Freepik)


“Moje prijateljice su mi sve na svijetu. Ne samo da razumiju svaki aspekt mog ludog i umornog života, one me podržavaju i ohrabruju cijelo vrijeme. “

Ako i vi imate ovakve prijateljice, onda ste sigurno sretna osoba. Ovakve nevjerojatne žene znaju što reći da vas oraspolože čak i u teškim vremenima.

Postoji nekoliko stvari koje morate čuti, ne samo zato što to zaslužujete, već zato što su potpuno istinite!

Ti si super mama

Ovo je glazba za uši svake mame koja je opterećena osjećajem krivnje i sumnja u sebe. Kad god osjetim da ne uspijevam u nekom aspektu majčinstva, jedna od mojih prijateljica podsjetit će me na ovu istinu. I bit će u pravu – jer ja sam super mama!

Vjeruj svojim instinktima

Dobra prijateljica će vas podsjetiti na ovo. Ona će vas potaknuti da slušate svoj unutarnji glas i da idete s intuicijom. Ako ona vjeruje u tebe, trebaš i ti. Zapamti da poznaješ svoje dijete bolje nego itko drugi ili bilo koja knjiga o roditeljstvu.

I ja sam to prošla

Čak i ako nema odgovor zašto se vaše dijete budi u 3.30 ujutro, suosjećat će s vama jer je i ona sve to prošla, piše Mamin kutak.

Što god pali

Najbolja stvar u vezi zlata vrijedne mame prijateljice je to što vas nikada ne osuđuje. Nije ju bilo briga hoćete li pustiti Peppu Pig da čuva dijete kako biste se vi mogli odmoriti ili što vašem četverogodišnjaku treba lutka za spavanje. Njenu potporu koju izražava na način “koristi što god pali”’ jer utješno čuti jer je to istina. Nekada moramo uravnotežiti svoje mentalno zdravlje sa zdravljem i dobrobiti naše djece.

Sjajno ti ide

Slušajte svoju prijateljicu u ovim trenucima jer vas gleda i divi vam se. Ona će vam pomoći da se bolje nosite sa svim problemima, ali također želi da sebi odate priznanje za odličan posao koji radite.

Dopusti da ti pomognem

Dobra mama prijateljica ne kaže samo “trebaš li pomoć”? ili “Što mogu učiniti za tebe da ti bude lakše?”. Reći će vam da odvedete djecu do nje kad budete imali pregled kod liječnika, a čak će vam napraviti i lazanje za večeru.

Potpuno te razumijem

Nije važno istresate li se na račun svoje svekrve ili priznajete da ponekad odvojite vrijeme za sebe. Uvijek je na vašoj strani i podržava vaše misli i osjećaje.

Svi te vole

Blago mami prijateljici koja vam to redovito ukazuje. Ona promatra prekrasnu vezu koju imate sa svojom djecom i želi da to vidite kao plod svog truda. Zapamtite: oni vas trebaju, ali vas i jednako tako vole.

Hoćeš čašu vina?

Ona razumije da je majčinstvo najveći i najteži posao na svijetu i da je vino ponekad i ljekovito. Uvijek se želi s tobom nasmijati i popričati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter