studija

Vrijeme konzumiranja obroka uvelike može utjecati na gubitak kilograma

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Unsplash)

Ilustracija (Unsplash)


Pronaći vremena za konzumaciju obroka u određeno vrijeme nije uvijek lako, pogotovo kad imate puno obaveza. Međutim, važno je voditi računa o tome kada jedete kako biste osigurali da vaše tijelo ostane što je moguće zdravije. Znanost nam i dalje pokazuje da vrijeme obroka može utjecati na naše ciljeve u mršavljenju, a posebno da kasnija konzumacija hrane u večernjim i noćnim satima može otežati gubitak težine, prenosi N1.

Na primjer, u jednoj maloj studiji od 20 osoba objavljenoj u Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, otkriveno je da su oni koji su večerali u 21 sat naspram onih koji su jeli u 18 sati imali višu razinu šećera u krvi sljedećeg jutra, uz manju oksidaciju masti, piše EatThisNotThat.

Druga studija, objavljena u Nutrients, otkrila je da jedenje kasnije navečer može utjecati na vaš gubitak težine jer sposobnost vašeg tijela da sagorijeva kalorije može biti niža noću nego tijekom ostatka dana.

Povrh ovog prethodnog istraživanja, nova je studija također otkrila da jedenje kasnije tijekom dana može utjecati na vaš metabolizam i hormone gladi, što zauzvrat može utjecati na gubitak težine. Otkrili su da kasnije jedenje povećava osjećaj gladi, a istovremeno smanjuje količinu energije koja se troši dok ste budni.

Zapravo, jedenje četiri sata kasnije nego inače utječe na razinu vašeg apetita i brzinu sagorijevanja kalorija, kao i na skladištenje masti i potencijalni gubitak težine.

No, svaka osoba ima drugačiju brzinu metabolizma. Stoga svaka osoba treba drugačiji dnevni unos kalorija i omjer makronutrijenata. Osim pravilnog rasporeda obroka, najbolji način za mršavljenje (ili sprječavanje rizika od pretilost) je jesti dobro uravnoteženu prehranu u redovitim, dosljednim intervalima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of