ISPITIVANJE MEĐU POTROŠAČIMA

Nova studija potvrdila potencijal Vela kao manje rizične alternative cigaretama

| Autor: Glas Istre
BAT-ovi proizvodi Velo

BAT-ovi proizvodi Velo


Novi rezultati inovativne kliničke studije među potrošačima Vela, BAT-ovih nikotinskih proizvoda za oralnu upotrebu, objavljeni su u Biomarkers Journalu. U studiji je dokazano da su potrošači koji su isključivo koristili Velo više od šest mjeseci imali značajne povoljne razlike u nekoliko biomarkera izloženosti i biomarkera potencijalne štete relevantne za bolesti povezane s pušenjem, u usporedbi s odraslim osobama koje su pušile.

Rezultati su pokazali da su razine biomarkera izloženosti, temeljene na prioritetnim toksikantima kako ih je definirao WHO, bile znatno niže kod potrošača Vela u usporedbi s pušačima. Podaci su također pokazali povoljne razlike između potrošača Vela i pušača u većini biomarkera potencijalne štete, pri čemu su četiri postigla statističku značajnost, a ostali su imali slične razine u skupinama potrošača Vela, bivših pušača i onih koji nikad nisu pušili.

Studija daje važne nove podatke i uvide u stvarni utjecaj na zdravlje potrošača Vela u usporedbi s pušačima, bivšim pušačima i onima koji nikada nisu pušili. Jedan set uzoraka krvi, urina i drugih kliničkih mjerenja testiran je na određene otrovne tvari i niz biomarkera za koje se smatra da su povezani s razvojem bolesti poput raka i kardiovaskularnih bolesti.

Dr. David O’Reilly, direktor znanstvenog istraživanja u BAT-u, istaknuo je:

"Ovi su rezultati vrlo važni za Velo i kategoriju modernih oralnih nikotinskih proizvoda. Nadovezuju se na opsežne znanstvene dokaze, uključujući epidemiološke podatke, koji već postoje za oralni duhan i pridodaju težini dokaza koji podupiru naše uvjerenje da je Velo proizvod smanjenog rizika za pušače koji potpuno prestanu konzumirati cigarete, u usporedbi s nastavkom pušenja. Već smo generirali podatke koji pokazuju da Velo ima profil toksičnosti bolji od snusa i usporediv s nikotinskom nadomjesnom terapijom (nikotinski flasteri). Ovi rezultati daju dodatne dokaze koji potvrđuju važan doprinos koji Velo može dati smanjenju štete od pušenja. Želim zahvaliti svima koji su sudjelovali i pomogli u realizaciji ove studije. To je još jedan važan korak naprijed na našem putu prema izgradnji Boljeg sutra."

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini