počelo se komunicirati

APEL ISTARSKOG ŽUPANA I SVIH GRADONAČELNIKA PREMIJERU PLENKOVIĆU "Mora se osigurati nastavak proizvodnje u tvornici cigareta u Kanfanaru. Pokažite spremnost za suradnju. To je od presudne važnosti"

| Autor: Robert FRANK
Arhiva G. I.

Arhiva G. I.


Prije desetak dana, kad je naš list otvorio temu o BAT-ovom mogućem napuštanju proizvodnje cigareta u tvornici u Kanfanaru, rasplet situacije na način da se pogon dislocira na neko drugo mjesto u svijetu, o čemu je BAT gotovo otvoreno i komunicirao, činio se prilično izvjesnim.

Tako nešto bi dovelo u pitanje opstojnost istarskog gospodarstva i dodatno poljuljalo, zbog posljedica korona krize, njegove ionako ugrožene temelje. U međuvremenu, kao što i priliči svakoj kriznoj situaciji, i o ovoj se, srećom, počelo komunicirati: pristojno, poslovno, bez teških napada i isključivo snagom argumenata. Postalo je jasno, na kraju krajeva, što su u BAT-u mislili kad su izjavili da u „Hrvatskoj posluju u nedovoljno poduzetničkoj klimi“.

Željeli su reći, dalo se razumjeti, kako postoje neke okolnosti koje otežavaju njegovo poslovanje i dovode ga, u smislu trošarina i poreznih davanja, u nepovoljan položaj. Ispalo je da BAT samo raži pregovore, dogovore i poštivanje pravila, kroz pravedno određivanje trošarina i poreza, u cigaretnom biznisu.

Kao vrhunski poslodavac i kompanija koja izdašno puni državni proračun, a od njenog poslovanja direktnu korist imaju tisuće (in)direktno zaposlenih, isto kao i lokalna zajednica, BAT je zaslužio razgovore na samom vrhu, rješavanje situacije i daljnji nastavak poslovanja u Istri. Upravo kako bi se to postiglo, premijeru Andreju Plenkoviću poslan je zajednički apel istarskog župana i svih istarskih gradonačelnika po pitanju zadržavanja proizvodnje u tvornici.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini