BRUXELLES

U Belgiji za vrijeme karantene poraslo udomljavane pasa

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Belgijsko sklonište za životinje koje godišnje spasi 1600 napuštenih i zlostavljanih mačaka i pasa bilježi porast udomljavanja, a na ulicama ostaje manji broj ljubimaca otkad je izbila epidemija prošli mjesec.

Belgija je ušla u četvrti tjedan karantene pa su restorani, kafići i trgovine zatvoreni međutim sklonište Sans Collier (Bez ogrlice) ostalo je otvoreno.

Sebastien de Jong, ravnatelj skloništa, rekao je da je zabilježeno povećanje od 15% u udomljavanju, pad od 25% u broju preuzetih životinja te udvostručenje interesa za udomljavanjem. Međutim znatan je broj onih kojima je odgovor ljubazno 'ne', ili barem - 'ne još'.

"Karantena je za nas, mogli bismo reći, pozitivna što se tiče udomljavanja jer mnogi koji su zadnjih dana ili godina razmišljali o udomljavanju sada osjećaju da je pravi trenutak doći i uzeti životinju", rekao je.

Sklonište je ipak oprezno s ljudima koji prije nisu pokazivali interes, nego primjerice samo nazovu da kažu da bi bilo dobro imati psa kao društvo za vrijeme karantene.  

"Moramo reći 'ne', promislite  o tome i možda se ponovno vratite. To je nešto o čemu trebate ozbiljno promisliti", rekao je de Jong.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater