SRETNE NJUŠKE

BOŽIĆNO ČUDO U PULSKOM ŠINTERAJU! Samoborka Maja Sertić spasila 14 napuštenih pasa. Umjesto hladnih boksova, svi su dobili topli dom!  

| Autor: Borka PETROVIĆ


Pulski šinteraj je napokon prazan, a 14 pasa koji su tjednima, mjesecima spavali u hladnim boksovima, nalaze se na privremenim smještajima, u toplim domovima. To im je omogućila Maja Sertić, djevojka iz Samobora koja je tako ispunila svoju božićnu želju: da za blagdane isprazni pulski šinteraj. Pitali smo odakle joj ta želja, ali i kako je uspjela ostvariti svoj naum.

- Početkom prosinca uginuo mi je pas, u 18. godini života. Bio je udomljen, spašen iz azila, gdje je punih 14 godina proveo u boksu Dumovca. Kad je uginuo, odlučila sam si pomoći u tugovanju na način da spasim novu dušu. Budući da imam kujicu iz pulskog šinteraja, udomljenu 2016. godine, odlučila sam u Pulu otići po novu njušku, priča nam Maja.

Povezala se, doznajemo, s volonterkom koja pomaže udomiti pse iz pulskog šinteraja i pitala ju kojemu je psu najpotrebnija pomoć. Ona joj je poslala slike i Maja se odlučila za crnu kujicu.

- Gledajući slike tih pasa, stezalo me u duši, ali bilo mi je lakše znajući da ću spasiti barem tu jednu dušu, priča nam Maja.

No, nakon što je uzela svoju novu "šinterajku", u boksu je ostala još jedna, vrlo slična i ova je djevojka odmah shvatila da joj to neće biti dovoljno da umiri dušu pa je i drugoj kujici obećala da će se vratiti po nju. Nakon prespavane noći i stresa što može uzeti i spasiti samo jednu, čvrsto je odlučila da do Nove godine izvuče baš sve pse. I u tome uspjela!

Račun za donacije

S obzirom na to da na svakoga psa mjesečno ide od 850 do tisuću kuna, svaka pomoć i dalje je dobrodošla. Za prvih mjesec dana Maja ima pokrivene sve troškove, no novac će biti potreban ukoliko se svi psi u tom roku ne udome. Tko joj želi pomoći može to učiniti donacijom na račun Maja Sertić HR3423600003223446237. Sve o akciji spašavanja i tijeku udomljavanja može se pratiti na njezinom Facebook profilu.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini