TOKIO

Otvoren novi dio tokijskog Disneylanda nadahnut "Ljepoticom i zvijeri"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Tokijski Disneyland u ponedjeljak je otvorio novi dio parka koji je nadahnut animiranim mjuziklom "Ljepotica i zvijer" iz 1991. godine, nakon otprilike pet mjeseci zakašnjenja zbog pandemije koronavirusa. 

Posjetitelji novoga dijela zabavnog parka koji se gradio gotovo tri godine moći će uživati i u vožnji za koju je inspiracija bio film "Big Hero 6", zbog čega tokijski Disneyland postaje prvi tematski park na svijetu s atrakcijom iz toga velikog filmskog hita iz 2014., prenosi agencija Kyodo.

Jedna od glavnih atrakcija novog dijela parka je dvorac visok 30 metara u kojemu posjetitelji mogu osam minuta uživati u vožnji 'čarobnom šalicom' i tako doživjeti scene iz filma "Ljepotica i zvijer".

U ponedjeljak ujutro brojni su zainteresirani pohrlili u ovaj tematski park, formiravši duge redove da bi se fotografirali.

Svi oni koji su željeli isprobati nove atrakcije morali su se ranije prijaviti za posjet na službenoj aplikaciji kako bi se spriječio rizik od zaraze koronavirusom, a posjeti trgovinama i restoranima također se mogu rezervirati na službenoj internetskoj stranici parka.

Svim se posjetiteljima prije ulaska u park mjeri tjelesna temperatura te ih se upozorava na to da se moraju pridržavati propisanog fizičkog razmaka. 

Tokijski Disneyland i susjedni Tokyo DisneySea, kojima upravlja tvrtka Oriental Land Co., krajem veljače privremeno su zatvoreni da bi se spriječilo širenje virusa te su ponovno otvoreni u srpnju. Od tada je broj ljudi koji mogu posjetiti park ograničen, a svakodnevne parade i predstave više se ne održavaju da bi se spriječile prevelike gužve.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini