LONDON

British Airways na webu otvara božićnu trgovinu za prodaju predmeta iz zrakoplova

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Britanska zrakoplovna tvrtka British Airways, koja je, poput ostalih aviokompanija u golemome minusu zbog posljedica pandemije koronavirusa, u ponedjeljak je najavila internetsku prodaju luksuznog pribora za jelo i posuđa, papuča, kozmetičkog pribora, kolica i ostalih predmeta iz svojih prizemljenih zrakoplova, nastojeći bar na taj način zadržati svoje klijente u vrijeme kada putuje vrlo malo ljudi.

Među ponuđenim predmetima na internetskoj stranici tvrtke nude se čaše za šampanjac, posuđe i pribor koji se koriste u prvoj klasi, papuče i pokrivači koji će, kako stoji u priopćenju tvrtke kupcima "omogućiti da se prisjete čarobnog iskustva letenja i u vlastitu domu".

Kolekcionari mogu kupiti i predmete koji se koriste u Boeingu 747, poput primjerice kolica.

Nastojeći nadoknaditi gubitke i popraviti financijsko stanje na koje je žestoko utjecala pandemija koronavirusa, zrakoplovna tvrtka je još početkom godine prodala umjetnička djela vrijedna milijune funta.

U priopćenju stoji i da se kupcima pruža prilika da kupnjom predmeta iz sada prizemljene flote jumbo mlaznjaka Boeing 747 na internetskoj prodaji nabave "dio povijesti" tvrtke.

Zrakoplovna grupa IAG, vlasnica British Airwaysa i španjolske Iberije, od početka godine zabilježila je 5,6 milijarda eura gubitka, uključujući dodatnih 1,76 milijarda eura gubitka u trećem tromjesečju.

Da bi prevladao krizu, IAG je proveo veliko restrukturiranje, ukinuvši pritom 13.000 radnih mjesta u British Airwaysu.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater