OD SLJEDEĆEG TJEDNA

VISIT VODNJAN: Organizirani besplatni razgledi s vodičima za sve zainteresirane

| Autor: Glas Istre
(Foto: TZ Vodnjan)

(Foto: TZ Vodnjan)


Turistička zajednica grada Vodnjana i ove godine organizira besplatne razglede grada Vodnjana u suradnji s turističkim vodičima za sve posjetitelje, turiste i zainteresirane. Turistička zajednica ovakvim besplatnim razgledima promovira svoju destinaciju i njene prirodne, povijesne, kulturne i gastronomske posebnosti. Za sve zainteresirane posjetitelje vođenja su besplatna, a odvijati će se na četiri jezika.

Besplatna vođenja počinju u utorak, 5. srpnja, a kroz devet tjedana održavati će se svakim utorkom i četvrtkom do zaključno 1. rujna. Svi zainteresirani trebaju doći u Vodnjan u navedene dane u 10 sati ispred ureda Turističke zajednice gdje započinje obilazak.

U Vodnjanu je organizirano besplatno stručno vodstvo uz licenciranog vodiča na engleskom, talijanskom, hrvatskom i njemačkom jeziku. Sudionici vođenja moći će saznati zašto Vodnjance nazivaju Bumbarima, što se to krije u najvećoj crkvi u Istri, kako su se gradili kažuni, gdje se krije najuža ulica u Istri, zašto je vodnjansko maslinovo ulje među najcjenjenijim maslinovim uljem u svijetu, gdje je zasjedala inkvizicija i još mnogo toga kroz zanimljivu i interaktivnu šetnju gradom.

Predviđeno trajanje obilaska je oko sat i pol, nakon čega će se posjetitelji uputiti i na druge sadržaje koje mogu samostalno prema vlastitim željama posjetiti, od degustacije vina, maslinovog ulja, sira ili pršuta, do odlaska u ugostiteljski objekt, posjet uljari i masliniku, posjet obližnjim lokalitetima (srednjovjekovni Guran, Sv. Foška, kažuni) i naseljima (Galižana, Peroj, Barbariga i drugi).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter