SUSRET U BUZETU

Sastanak ministrice Brnjac i buzetskog gradonačelnika Damira Kajina: ISTRA JE SVE ZANIMLJIVIJA ZA DIGITALNE NOMADE

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO
Damir Kajin i ministrica Nikolina Brnjac u Buzetu (Snimila Gordana Čalić Šverko)

Damir Kajin i ministrica Nikolina Brnjac u Buzetu (Snimila Gordana Čalić Šverko)


Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac posjetila je Buzet gdje je u novootvorenom Poduzetničkom inkubatoru Verzi u starogradskoj jezgri, s gradonačelnikom Damirom Kajinom ujedno i predsjednikom Turističke zajednice Buzeta, razgovarala o važnosti udruživanja turističkih zajednica te razvoju i potencijalima cjelogodišnjeg turizma s naglaskom na digitalne nomade, koji sve više upravo unutrašnjost Istre prepoznaju kao idealnu destinaciju za svoj boravak.

- Posebni fokus radnog sastanka bio je na važnosti udruživanja turističkih zajednica, što je Istra vrlo brzo prepoznala kao značajno. Turističke zajednice udruživanjem imaju priliku efikasnije iskoristiti financijska sredstva, ali i kvalitetnije upravljati turističkim destinacijama. Na ovaj način doprinosimo ne samo jačoj prepoznatljivosti turističkih destinacija već i stvaranju sustava održivog i otpornog turizma, što nam je svima važno, poručila je ministrica Brnjac te dodala kako se u posljednje dvije godine udruživanjem turističkih zajednica smanjio njihov broj na razini gradova i općina te da je u ovoj godini iz Fonda za udružene turističke zajednice na raspolaganju više od 12 milijuna kuna za projekte udruženih turističkih zajednica.

Ministrica se osvrnula i na pripremu nove turističke sezone te rekla da će Ministarstvo turizma i dalje iz projekta Safe stay nastaviti s edukacijama turističkog sektora. - Smatramo da je izuzetno važno nastaviti s time, da što više objekata i dalje ima tu oznaku, poručila je Brnjac.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter