BUZET

GOSTOLJUBIVA DESTINACIJA: Vrhunska gastronomija, outdoor avanture i kulturni turizam

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO
Buzet kao destinacija outdoor avantura (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Buzet kao destinacija outdoor avantura (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Turiste smo pitali što ih je najviše oduševilo tijekom boravka u Buzetu, a ono što su prvo istaknuli su ljudi. To je ono što danas turisti traže. Jedan vrlo interpersonalan odnos jer pojedinih elemenata i boljih i atraktivnijih može se naći svugdje, ali taj dobar komunikacijski odnos je zaista nešto što očito obilježava buzetsko područje, rekla je Dora Smolčić Jurdana

"Grad Buzet kao destinacija gostoljubivih domaćina, vrhunske gastronomije, outdoor avantura, nadahnuta tradicijom te bogatom kulturno povijesnom baštinom". Vizija je to Buzeta do 2026. godine iz perspektive razvoja turizma, iskazana u Strateškom planu razvoja turizma na buzetskom području za razdoblje 2020. - 2026. godine kojeg je izradio Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije. Buzetski vijećnici jednoglasno su ga prihvatili na zasjedanju Gradskog vijeća.

Govoreći o postojećoj resursnoj osnovi za razvoj turizma, prof. dr. sc. Dora Smolčić Jurdana, voditeljica projekta i dekanica Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, rekla je da su to izuzetno bogatstvo prirode i krajolika, iznimno vrijedna kulturno povijesna baština, jedna od najvrjednijih u Istri koja je u turističkom smislu još nedovoljno valorizirana, mogućnost za sportove na otvorenom, gastro ponuda koja se vezuje uz cijelu Istru pa i za buzetsko područje, te spektar raznih događanja. Neka su već brendirana i zaista prepoznatljiva na međunarodnom, a možda više na domaćem, lokalnom tržištu i traže iskorak više da zaista iskorače i budu privlačna gostima kao glavni motiv dolaska.

- Turiste smo pitali što ih je najviše oduševilo tijekom boravka u Buzetu, a ono što su prvo istaknuli su ljudi. To je ono što danas turisti traže. Jedan vrlo interpersonalan odnos, jer pojedinih elemenata, i boljih i atraktivnijih, može se naći svugdje, ali taj dobar komunikacijski odnos je zaista nešto što očito obilježava buzetsko područje. Slijede priroda, hrana, vizura starog grada, tradicija, atmosfera… U elementima ponude na Buzet ih asocira prije svega gastronomija, zatim sportski turizam i kulturna baština. To su prepoznali kao najatraktivnije, rekla je Smolčić Jurdana.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter