O BUDUĆIM AKTIVNOSTIMA

NOVA DIREKTORICA TURISTIČKE ZAJEDNICE VRSARA KLARA TROŠT LESIĆ: Cilj je razviti turističke proizvode kao što su bike, tenis, nogomet i gourmet

U programu za ovu godinu nalaze se brojni kulturni eventi kao što su FAKS sing festival, Casanova Tour, koncerti u crkvi sv. Marije od mora, Festival "More i gitare", Vrsarske serenade, Međunarodna studentska kiparska škola Montraker, Musica sakra i božićni koncert

| Autor: Slaven BRAJKOVIĆ
Vrsar je poželjna turistička destinacija / Klara Trošt-Lesić (Snimio Karlo Ivančić / Milivoj Mijošek)

Vrsar je poželjna turistička destinacija / Klara Trošt-Lesić (Snimio Karlo Ivančić / Milivoj Mijošek)


Nakon odlaska u mirovinu dosadašnje direktorice Turističke zajednice Vrsar Natalije Vugrinec, na to mjesto nedavno je izabrana dr. sc. Klara Trošt Lesić. Bio je to dovoljan razlog da je upitamo o tome kakvi su planovi, predviđanja i očekivanja od ovogodišnje turističke sezone za područje vrsarske turističke destinacije na kojem djeluje ova turistička asocijacija koja objedinjuje sve subjekte koji se bave turističkom i s njome srodnom djelatnošću i koji izravno ili neizravno sudjeluju u stvaranju ukupnog turističkog proizvoda Vrsara.

Suradnja privatnog i javnog sektora

- U Turističkoj zajednici predstoji nam zahtjevan posao u dijelu godine koja je pred nama kako bi u potpunosti ispunili zadatke koje nam nameće Zakon o turističkim zajednicama i promociji hrvatskog turizma, ali i Program rada za 2022. godinu. U Programu su naime taksativno nabrojani svi zadaci koje trebamo realizirati u ovoj godini zajedno sa svim dionicima koji sudjeluju u stvaranju turističkog proizvoda Vrsara. A to su u prvome redu Maistra, Riviera, Udruga privatnih iznajmljivača, Udruga ugostitelja, Općina Vrsar i ostali dionici koji svojom djelatnošću doprinose stvaranju turističkog imidža naše destinacije. Pri tome mislim na suradnju privatnog i javnog sektora kao važnog čimbenika u turističkom proizvodu, kaže uvodno Trošt Lesić.

U tom cilju, pojašnjava, ova Turistička zajednica surađuje već godinama s destinacijskim menadžmentom Maistre koja u svojim objektima smještenim na području Vrsara ostvaruje najveći broj noćenja. Surađuje potom i s hotelskom kućom Riviera, tijelima Općine Vrsar, lokalnim udrugama ugostitelja i privatnih iznajmljivača.

- S Maistrom smo zajedno uključeni u projekte razvoja turističkih proizvoda kao što su Bike, Tenis, Nogomet, Gourmet i zajedno planiramo aktivnosti s jasnim ciljem razvoja kako bi konačni proizvod bio što atraktivniji, pogotovo u pred i posezoni. S Općinom Vrsar surađujemo u poboljšanju uvjeta boravka turista kroz sufinanciranje uređenja mjesta i naselja, turističke infrastrukture, zaštite okoliša, prirode i kulturne baštine. Osim iz sredstava od turističke pristojbe i članarine, angažirani smo, i to već vrlo uspješno, na realizaciji projekata kojim predstavljamo prirodnu i kulturnu baštinu, a koji se financiraju putem EU fondova, ističe Trošt Lesić.

Najposjećeniji zabavno-kulinarski eventi

U programu za ovu godinu, navodi, nalaze se brojni kulturni eventi kao što su FAKS sing festival, Casanova Tour, koncerti u crkvi sv. Marije od mora, Festival "More i gitare", Vrsarske serenade, Međunarodna studentska kiparska škola Montraker, Musica sakra i božićni koncert.

- Među najatraktivnijim zabavnim manifestacijama koje su u planu, bez sumnje su ribarske fešte, od gostiju najtraženiji i najposjećeniji zabavno-kulinarski eventi kojih ove godine planiramo sedam, s nešto izmijenjenim konceptom gdje će štandovi biti tematizirani: ponuda samo bijele ribe, samo plave ribe, samo glavonožaca (kalamari, sipe i folpi), samo ponuda školjki… Nadalje, s ciljem predstavljanja Vrsara kao tradicionalnog ribarskog mjesta, na ribarskim feštama nuditi će se samo riba i plodovi mora. Kada je riječ o sportskim eventima već smo bili domaćin međunarodne biciklističke utrke "Istarsko proljeće". Suorganizator smo i teniskih turnira Memorijal Slavoj Greblo, Perin Memorijal, Teniskog turnira za mlade Maistra Kup, a od ostalih sportskih evenata tu su Šahovski turnir Vrsar open, Trail utrka Lim Bay Challenge, Limes Bike Tour, Galatea Kup u ritmičkoj gimnastici, Vaterpolo turnir, Međunarodni Kup Koversada u sportskom ribolovu i Ocean Lva Triathlon. Od gourmet evenata tu su "Vrsarske goložece" koje organiziramo zajedno s Udrugom ugostitelja Vrsar, nabraja Trošt Lesić.

Od povijesnih evenata izdvaja "Stari samanj pod Kaštelom" koji će se održati u dva navrata na lokaciji ispred Kaštela.

- Kao TZ nudimo i ponudu za manje grupe s vodičem za obilazak Parka skulptura Dušan Džamonja te šetnju kroz Kontiju. Svi ti eventi imaju krajnji cilj podizanja brojnosti i kvalitete turističke ponude u svim segmentima i za sve uzraste, čime Vrsar želimo pozicionirati na turističkoj karti Istre kao poželjne turističke destinacije, rekla je Klara Trošt Lesić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini