SKUPŠTINA

Izabrani novi članovi turističkog vijeća Turističke zajednice Općine Vrsar

| Autor: Slaven BRAJKOVIĆ
N. LAZAREVICxx - Vrsar panorama zrakSnimio Neven LAZAREVICxx

N. LAZAREVICxx - Vrsar panorama zrakSnimio Neven LAZAREVICxx


Na Izbornoj skupštini Turističke zajednice Vrsar, održanoj po isteku mandata starim članovima, u fokusu su bile dvije točke dnevnog reda: izbor novih članova Skupštine i Turističkog vijeća.

Statutom TZ-a Vrsar predviđeno je sedam skupina koje u nju delegiraju svoje predstavnike, čiji broj ovisi o učešću u prihodima turističke zajednice, odnosno o turističkom prometu kojeg ostvaruju u destinaciji.

Tu su, prije svega, turističke tvrtke koje svoju djelatnost obavljaju na području Vrsara i to Maistra d.d. koja ima i najveći broj svojih predstavnika u Skupštini, njih pet, a imenovani su Tomislav Popović, Luka Ravnikar, Sandra Bravar, Kristijan Žužić i Roberta Klaić, te Valamar Riviera Poreč koju će predstavljati Marijana Jurić i Đoni Šimonović. Momir Radovančev i Violeta Perušinović izabrani su iz kategorije privatnih iznajmljivača, a Romina Cotić po osnovi ostvarivanja prihoda pružanjem ugostiteljskih usluga smještaja u hotelima, kampovima i drugim vrstama ugostiteljske djelatnosti. Ivan Trošt i Dorijan Mikulić u Skupštini TZ-a predstavljat će članove koji ostvaruju prihod obavljanjem ugostiteljske djelatnosti pripremanja jela, pića i napitaka (restorani i barovi). Članove koji ostvaruju prihod pružanjem usluga u turizmu (marine, agencije, rent-a-car…) predstavljat će Nataša Radin i Daniel Paoletić, dok će skupinu članova koji ostvaruju prihod u obavljanju djelatnosti na čije prihode turizam ima utjecaja (trgovine, benzinske stanice i ostale uslužne djelatnosti) predstavljati Ferućo Milokanović i Miljana Ljubić-Gojković.

Novo Turističko vijeće TZO-a Vrsar čine Tomislav Popović, Sandra Bravar, Tihomir Nikolaš, Andrea Štifanić, Paolo Šverko, Violeta Perušinović, Hrvoje Radovčić i Slobodan Vugrinec, dok je predsjednik Skupštine i Turističkog vijeća načelnik općine Ivan Gerometta. U Skupštinu TZIŽ izabrani su Nataša Trifunović i Sandra Bravar. Kraj sjednice Skupštine iskoristio je predsjednik Ivan Gerometta da se zahvali direktorici Nataši Vugrinec koja nakon uspješnog 14 godišnjeg vođenja ove vrsarske turističke asocijacije odlazi u mirovinu. Ujedno je predstavio i novu direktoricu TZO-a Vrsar Klaru Trošt Lesić, koja će na tu dužnost stupiti nakon što se od Ministarstva turizma RH dobije suglasnost za njen izbor, a što se očekuje početkom 2022. godine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini