ZAJEDNIČKI NASTUP NA SAJMU

Freizeit Touristik & Garten u Nürnbergu: PONUDA POREČA, TAR-VABRIGE I FUNTANE PREDSTAVLJENA U BAVARSKOJ

| Autor: Portal Glas Istre

Turistička ponuda Poreča, Tara-Vabrige i Funtane predstavljena je početkom ožujka na sajmu Freizeit Touristik & Garten u drugom najvećem gradu Bavarske Nürnbergu. Njegovo administrativno područje ima više od 3,5 milijuna stanovnika i kao takvo predstavlja vrlo zanimljivo emitivno tržište, naročito za goste koji dolaze automobilima ili kamperima. Sajam je to koji se konstantno održava počevši od 1968. godine, na sajamskom prostoru koji obuhvaća više od 75.000 četvornih metara, u 12 izložbenih hala.

Ove godine se na sajam prijavilo 900 izlagača iz 22 zemlje svijeta. Tijekom svojeg petodnevnog trajanja sajam je obišlo više od 80.700 posjetitelja iz raznih zemalja svijeta u potrazi za novitetima prilikom planiranja svojih godišnjih odmora, što je 23.700 ili četvrtinu posjetitelja manje nego 2019. godine. Pad u broju posjetitelja najvjerojatnije se može pripisati pandemiji koronavirusa.

Hala 9 bila je posvećena isključivo turističkim destinacijama, a Turističke zajednice Grada Poreča, Tar-Vabrige i Funtane predstavile su svoju turističku ponudu na zajedničkom štandu KROATIEN površine 60 kvadrata, na kojem su svoju turističku ponudu predstavili i Turistička zajednica Grada Zadra, Glavotok Kamp Krk, Jadranka kampovi i hoteli.

Posjetitelji su od informatora dobili sve informacije o novostima i turističkoj ponudi Poreča, Tar-Vabrige i Funtane, a veće zanimanje među posjetiteljima vladalo je za istarske kampove, koji su bili veća meta interesa od hotela. Istra kao destinacija, te osobito Poreč kao grad, dobro su poznate i tražene destinacije među posjetiteljima koji s odobravanjem gledaju na nove investicije, vesele se novinama te hvale uređenje i unaprjeđenje ponude. Na štandu se nudila i čašica malvazije, terana i biske. Izniman interes za Hrvatsku potvrđuje kako spadamo u top destinaciju našeg najpoželjnijeg tržišta – Njemačke, te se i dalje moramo truditi i ulagati kako bismo zadržali i opravdali njihovo povjerenje i očekivanja.

Na području Turističke zajednice Grada Poreča najveći broj noćenja u 2019. godini ostvarili su upravo gosti s njemačkog tržišta (951.201 noćenja), a njihov je i udjel u ukupnom broju ostvarenih noćenja od gotovo 29 posto. Prema iskazanom interesu posjetitelja sajma može se naslutiti da će i u ovoj godini najveći broj posjetitelja Poreštine ponovno biti gosti iz Njemačke.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum