GASTRO SPECIJAL SUBOTOM: THE OUTLAW CHEF

ZEMBINA ŠKOLA KUHANJA: Tortilja s lisičarkama

| Autor: The Outlaw Chef


Merkat naš svagdašnji, mjesto gdje se okupljaju naše nonice i nonići, mjesto gdje još uvijek ako se prošećeš njime možeš osjetiti "ono nešto"... možeš doživjeti boje, možeš doživjeti mirise, duboko udahnuti i uzviknuti u sebi ŽIV SAAAM!!!!!

...merkat, mjesto gdje bi se i mi mogli okupljati i bilo bi nam super!

...šećem od štanda do štanda, upijam mirise i boje gledam, cjenkam se sa starim i šegavim nonicama... "mladiću ću van dati skonto, alla šu"... primječujem lisičarke... zaključujem... idem... kuham... 3,2,1 go!!!!

ZEMBINA ŠKOLA KUHANJA: Tortilja s lisičarkama by The Outlaw Chef

Složenost: jednostavno

Sastojci za 4 osobe:

  • 40 dkg lisičarki
  • 50 dkg polu prosušenog   ombola
  • 2 dcl maslinovog ulja
  • 3 dcl malvazije
  • crveni papar u zrnu
  • 25 dkg domaćeg tvrdog kravljeg sira
  • sol
  • 4 tortilje
  • stručak peršina

Priprema:

U padeli na maslinovom ulju prepržiti lisičarke pa nakon cca 5 minuta dodati ombolo rezan na trakice. Nakon cca 7 minuta podliti malvazijom i dodati sitno nasjeckan peršin i crveni papar u zrnu, pa nakon 15 ak minuta dinstanja maknuti s vatre...

Tvrdi kravlji sir razrezati nožem na tanke fete... tortilje staviti na praznu zagrijanu tavu pa ih po 10-ak sekundi sa svake strane zagrijati...

Staviti zagrijanu tortilju na tanjur pa odmah staviti tanko narezani sir, po njemu žlicom poslagati lisičarke i ombolo kojeg smo dinstali u padeli, pa onda po vrhu svega ponovo iskomadati fetu-dvije sira pa zarolati tortilju i lagano ju preliti maslinovim uljem...i zatim ju pojesti... buon appetito, oldschool folks!

Foto

Recept by The Outlaw Chef

Outlaw Chef (Damjan Bistričić) profesor talijanistike, kuhar, chef u hotelu Amfiteatar...

Jednom riječju - GASTRONAUT...

Foto

Svake subote chef i vlasnik pulskog hotela i restorana Amfiteatar Deniz Zembo donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre.

Uz brojne atraktivne i maštovite kulinarske projekte, Zembo i njegova ekipa upravo razvijaju posebnu aplikaciju "Circle Diet for Life", koja je namijenjena svima koji žele poboljšati svoje zdravlje i način života, smršaviti ili izabrati prikladne vježbe, a sve kroz personalizirano vođenje.

Riječ je prvenstveno o aplikaciji za prehranu, no nudi i opciju za vježbanje, a kako saznajemo, u planu su i dodatni sadržaji.

Sama koncepcija Circle Dieta, koju je osmislio Deniz Zembo, osmišljena je u sedam krugova - od raw food koja ne treba termičku obradu pa do ribe, a sve to prilagođeno i godinama korisnika - jer s godinama nam se mijenjaju i potrebe tijela za određenom hranom.

Pri stvaranju programa za svakog korisnika uzimaju se u obzir krvna grupa, dob, spol, BMI… i svaki korisnik kad skine aplikaciju i unese podatke dobije preporuku koji "krug" prehrane je primijenjen njemu ili njoj.

U aplikaciji se tako nalaze recepti koje je pripremio Deniz Zembo.

To je prva aplikacija takve vrste u Hrvatskoj, te je napravljena na engleskom jeziku.

Beta verziju aplikacije možete besplatno skinuti ovdje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter