GASTRO SPECIJAL SUBOTOM: THE OUTLAW CHEF

ZEMBINA ŠKOLA KUHANJA: Toast "Chi se ne frega"

| Autor: The Outlaw Chef


Sunčano zimsko jutro, sjedim iza kuće ispod palme, pijem tamni rum dok gledam u drvo kumkwata.

Plodovi su mu narančasti, lišće zeleno a nebo plavo... Zatvaram oči i upijam toplinu sunčevih zraka...

Što sa čime ide? Koja namirnica paše s onom drugom? Koja boja ide uz drugu boju? Koga bih to trebao pitati? Tko bi mi to trebao reći? ...mislim da bih to bio ja sam... Koga briga za ono što se meni sviđa? ...pa valjda mene... ili po domaću: "Chi se ne frega!"

U mislima mi se počne motati: blitva, kumkwat, panceta, sir, kruh... dakle... idemo na toast!

ZEMBINA ŠKOLA KUHANJA: Toast "Chi se ne frega" by The Outlaw Chef

Sastojci za 1 osobu:

  • 5 dkg pancete
  • 1 kumkwat
  • 5 dkg miješanog ovčjeg/kravljeg sira (a može i bilo koji, kojeg imate trenutno u frižideru, ako ga niste sinoć pod naletom podsvjesnog gastro ludila u polusnu pojeli)
  • 5 listića mlade blitve
  • 2 česna češnjaka
  • 2 fete kruha

Priprema:

Izrezati pancetu na trakice, izrezati sir na fetice, izrezati 2 česna češnjaka na tanke fetice, kumkwat narezati na tanke fetice (zajedno s korom).

Na fetu kruha prvo položiti listiće mlade blitve, zatim na blitvu staviti dvije do tri fete sira, po siru i blitvi staviti trakice pancete, pa zatim po svemu tome "pobacati" fetice češnjaka i kumkwata, preliti maslinovim uljem, pa poklopiti drugom fetom kruha.

ZEMBINA ŠKOLA KUHANJA: Toast "Chi se ne frega" by The Outlaw Chef

Toast peći 3 do 5 minuta u već zagrijanom tosteru... dobar tek... i ne zaboravite... nemojte lagati lika u ogledalu... on jedini zna, što je najbolje za vas...

The Outlaw Chef / Damjan Bistričić

Recept by The Outlaw Chef

Outlaw Chef (Damjan Bistričić) profesor talijanistike, kuhar, chef u hotelu Amfiteatar...

Jednom riječju - GASTRONAUT...

Foto

Svake subote chef i vlasnik pulskog hotela i restorana Amfiteatar Deniz Zembo donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre.

Uz brojne atraktivne i maštovite kulinarske projekte, Zembo i njegova ekipa upravo razvijaju posebnu aplikaciju "Circle Diet for Life", koja je namijenjena svima koji žele poboljšati svoje zdravlje i način života, smršaviti ili izabrati prikladne vježbe, a sve kroz personalizirano vođenje.

Riječ je prvenstveno o aplikaciji za prehranu, no nudi i opciju za vježbanje, a kako saznajemo, u planu su i dodatni sadržaji.

Sama koncepcija Circle Dieta, koju je osmislio Deniz Zembo, osmišljena je u sedam krugova - od raw food koja ne treba termičku obradu pa do ribe, a sve to prilagođeno i godinama korisnika - jer s godinama nam se mijenjaju i potrebe tijela za određenom hranom.

Pri stvaranju programa za svakog korisnika uzimaju se u obzir krvna grupa, dob, spol, BMI… i svaki korisnik kad skine aplikaciju i unese podatke dobije preporuku koji "krug" prehrane je primijenjen njemu ili njoj.

U aplikaciji se tako nalaze recepti koje je pripremio Deniz Zembo.

To je prva aplikacija takve vrste u Hrvatskoj, te je napravljena na engleskom jeziku.

Beta verziju aplikacije možete besplatno skinuti ovdje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater