Kako li je lijepo biti poslušan građanin. Pratiti svaki dan obavijesti kriznog Stožera, diviti se politici i gledati domaće serijale na Tv - u.... Ah.....suza mi je zapela u oku.....otvaram škrinju, uzimam pola kilograma "majke jednog bika" mljevenog mesa....KLAK!
Otvaram vrata stare Alfe , opruge od sjedala škripe dok supruga i ja sjedamo na njih, al zato "friznut i čipiran motor" riče poput gladnog lava iz savane.... jurimo prema selu....stižemo ispred stare kamene štale...izlazimo iz auta...uzimamo rankune...pa boška....pa maslinik....i eto dva debela maca šparoga.... fuck the world! Zašto ne bi kreirao šparogaburger?! Uzimam mljevenu junetinu, vadim mafijašku džepnu sataricu iz hlača i ....rokam! ...bez TV a i stege.... hahahahahah....slobodaaaaaaa!!!!
Sastojci: 0.5 kg mljevenog mesa, jedan stručak šparoga, glavica luka, 15 dkg pancete, čajna žličica krupne soli, dva okrugla peciva , jedan pomidor i malo zelene salate i to je to.
Zahtjevnost: Lagano, ako ste dobre volje, ako ne onda srednje
Priprema: Umijesite u pola kilograma mljevenog junećeg mesa, stručak sitno nasjeckanih šparoga, 15 dekagrama sitno nasjeckane pancete i prstohvat krupne soli. Izmjesite 5 minuta smjesu rukama i oblikujte ju u dva do tri oblika hamburgera.
Upalite roštilj, nadodajte ugljen ili drva...kad se stvori žar, na gradele položite napravljene hamburgere...nakon otprilike 10 minuta pečenja sa svake strane, skinite hamburgere sa vatre ....rasjecite peciva na pola, stavite ih par minuta na gradele da se malo zapeku s unutarnje strane. Na prvi dio peciva stavite tanak sloj sira gaude, pa ispečeni šparugaburger, a na njega položite tanke fete pomidora i par listova zelene salate i par koluta na tanko narezane kapule, poklopite sa gornjim dijelom i pojedite...Živili!