GASTRO SPECIJAL SUBOTOM: THE OUTLAW CHEF

ZEMBINA ŠKOLA KUHANJA: Spaghetti alla nadimljeni pomidor

| Autor: The Outlaw Chef


The jutro... akcija je prošla... ljutnja, smijeh, plakanje, galama, pa ponovno smijeh, velike količine smijeha, buka... uspio sam... odveo sam djecu u školu i vrtić...

Vračam se doma... sjedam za šank... u tiru ispijam espresso... zatvaram oči, i uživam u trenutku, zvuku tišine...

Na šanku ispred mene nalazi se tegla sušenih pomidora... uzimam ih... za sada, još nemam nikakav plan što ću s njima... uzimam i bočicu OioVivo, s maslinovim uljem nikad ne mogu pogriješiti... opušten sam, i lijepo mi je...

Što se recepta tiče, smislit ću ga negdje usput, dok budem prolazio kroz zgradu tržnice... i evo me... nakon što sam parkirao svoju staru Alfu na hotelskom parkingu, ulazim u zgradu tržnice... tko zna gdje je Renato, capo od tržnice?

Valjda je kao i uvijek, u nekom svojem veselom svijetu... i ja sam danas u svojem svijetu, u svijetu tišine... vidim ljude, penzionere, domaćice... kupuju, mirišu, gledaju... čujem njihov žamor, a zapravo ne čujem ništa... lijepo mi je... prodavačici na štandu pokazujem kažiprstom na kutiju spaghetta No5, uzimam ih... dajem joj novčanicu koju je tiskala Hrvatska Narodna Banka ... izlazim iz zgrade... zvuk tišine u mojoj glavi... predivno je... šjori koja prodaje povrće na ćošku bacam kovanice u kašetu 2 puta po 5 kuna, namignem joj i uzimam stručak koromača i glavicu češnjaka, zatim odlazim u zgradu Radio Maestrala... i osmjeh mi osvane na licu... dakle tako je nastalo ovo jelo, spontano i u tišini...

Volim zvuk tišine, jer se u tome zvuku nalazi sva kreacija svemira... uživajte u sebi, pa će Vas ljubav bližnjih i ljudi iz vaše okoline grijati... Da...

Spaghetti alla nadimljeni pomidor by The Outlaw Chef

Složenost : Jednostavno

Sastojci za 4 osobe:

  • 0,5 kg spaghetta No5
  • dvije i pol šake sušenih pomidora
  • stručak koromača
  • 4 do 5 česna češnjaka
  • 2 dcl maslinovog ulja
  • prstohvat-dva krupne morske soli
  • prstohvat friško samljevenog šarenog papra...

Priprema:

U padeli ili dubokoj tavi, na vrelom maslinovom ulju pržite dvije do tri minute sušeni pomidor, pa zatim dodajte na sitno nasjeckani koromač.

Nakon što se koromač s pomidorima lagano pržio cca 1 minutu, dodajte češnjak narezan na tanke listiće... nakon 2 do 3 minute prženja na laganoj temperaturi uz konstantno miješanje, dodajte 2,5 dcl vode i kad voda zakipi direktno u tavu na pomidor, koromač i češnjak dodajte spaghette...

Lagano ih, kako se budu postupno smekšavali umiješajte među pomidore, koromač i češnjak, pa zatim u idućih dvanaestak minuta uz konstantno ali lagano miješanje dolijevajte vodu, ali tek toliko da smjesa ostane gusta i kremasta, nikako vodenasta...

Nakon 12 do 15 minuta kuhanja, padelu maknite s izvora topline... prelijte sve još jednom s malo maslinovog ulja, dodajte prstohvat, dva krupne morske soli, prstohvat papra, sve još jednom dobro promiješajte pa pustite 5 minuta da odstoji i onda… jedite...

Dobar tek!

The Outlaw Chef

Recept by The Outlaw Chef

Outlaw Chef (Damjan Bistričić) profesor talijanistike, kuhar, chef u hotelu Amfiteatar...

Redovno za čitatelje Glasa Istre osmišljava originalne recepte te na Radio Maestralu vodi kulinarsku emisiju "Cukar i sol".

Jednom riječju - GASTRONAUT...

Foto

Svake subote chef i vlasnik pulskog hotela i restorana Amfiteatar Deniz Zembo donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre.

Uz brojne atraktivne i maštovite kulinarske projekte, Zembo i njegova ekipa upravo razvijaju posebnu aplikaciju "Circle Diet for Life", koja je namijenjena svima koji žele poboljšati svoje zdravlje i način života, smršaviti ili izabrati prikladne vježbe, a sve kroz personalizirano vođenje.

Riječ je prvenstveno o aplikaciji za prehranu, no nudi i opciju za vježbanje, a kako saznajemo, u planu su i dodatni sadržaji.

Sama koncepcija Circle Dieta, koju je osmislio Deniz Zembo, osmišljena je u sedam krugova - od raw food koja ne treba termičku obradu pa do ribe, a sve to prilagođeno i godinama korisnika - jer s godinama nam se mijenjaju i potrebe tijela za određenom hranom.

Pri stvaranju programa za svakog korisnika uzimaju se u obzir krvna grupa, dob, spol, BMI… i svaki korisnik kad skine aplikaciju i unese podatke dobije preporuku koji "krug" prehrane je primijenjen njemu ili njoj.

U aplikaciji se tako nalaze recepti koje je pripremio Deniz Zembo.

To je prva aplikacija takve vrste u Hrvatskoj, te je napravljena na engleskom jeziku.

Beta verziju aplikacije možete besplatno skinuti ovdje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter