GASTRO SPECIJAL SUBOTOM

ZEMBINA ŠKOLA KUHANJA: Špageti kubanka

| Autor: Chef Deniz ZEMBO

Kaže meni kamerijere Ivan: "Se sjećaš, kad je Tito znao pobjeći s gliserom s Briona u Pulu, i onda bi ga vidjeli kako sjedi na Giardinima i roka kubansku cigaru..."

...ne sjećam se, kažem ja... jer se onda nisam niti rodio, a nisi ni ti.... Uzimam tavu režem mekani dio pomidora, pržim ga na češnjaku i maslinovom ulju, dok globalovim nožem na full sitne komadiće... bacam na tavu još par sitnica i dobivam sasvim solidan šugo... špageti su kuhani al dente, bacam i njih na tavu... stavljam sve na tanjur, i zbog "psihodeličnog" razgovora od prije s kolegom u mislima mi se pojavljuje slika ugašene i napol zdrobljene kubanske cigare u pepeljari na Giardinima, i zbog toga na taj način serviram špagete u tanjuru...

Zahtjevnost: srednje

Sastojci za dvije osobe:

  • 6 jušnih žlica pelata iz konzerve
  • 6 komada cherry rajčica
  • jušna žlica kapara
  • 1,5 dcl maslinovog ulja
  • cvijet morske soli
  • zeleni papar
  • 2 češnja češnjaka

Priprema:

U tavi na malo maslinovog ulja prepržiti šest jušnih žlica pelata iz konzerve, dodati šest narezanih cherry rajčica na sljedeći način: izrezati cherry rajčicu na četvrtine, nožem odstraniti mekši dio i ubaciti ga da se lagano prži sa pelatima...

U međuvremenu nožem što sitnije narezati tvrdi dio cherry rajčice sa kožicom i ubaciti ga u tavu.

Dodati jušnu žlicu zelenog papra, dva česna rukom zdrobljenog češnjaka, prstohvat cvijeta morske soli i jušnu žlicu kapara...

Izvaditi špagete iz lonca kada su kuhani "al dente" (nakon nekih 7 do 10minuta), ubaciti ih u tavu i sve lagano kuhati nekih pet minuta, uz jedno dolijevanje s vodom u kojoj se kuhala pašta (pola kacijole). Maknuti s izvora topline.

Servirati na plitkom bijelom tanjuru, i onda sve preliti jušnom žlicom ili dvije, sitno nasjeckanog peršina umiješanog u maslinovo ulje…

Dobar tek!

Foto

Svake subote chef i vlasnik pulskog hotela i restorana Amfiteatar Deniz Zembo donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre.

Uz brojne atraktivne i maštovite kulinarske projekte, Zembo i njegova ekipa upravo razvijaju posebnu aplikaciju "Circle Diet for Life", koja je namijenjena svima koji žele poboljšati svoje zdravlje i način života, smršaviti ili izabrati prikladne vježbe, a sve kroz personalizirano vođenje.

Riječ je prvenstveno o aplikaciji za prehranu, no nudi i opciju za vježbanje, a kako saznajemo, u planu su i dodatni sadržaji.

Sama koncepcija Circle Dieta, koju je osmislio Deniz Zembo, osmišljena je u sedam krugova - od raw food koja ne treba termičku obradu pa do ribe, a sve to prilagođeno i godinama korisnika - jer s godinama nam se mijenjaju i potrebe tijela za određenom hranom.

Pri stvaranju programa za svakog korisnika uzimaju se u obzir krvna grupa, dob, spol, BMI… i svaki korisnik kad skine aplikaciju i unese podatke dobije preporuku koji "krug" prehrane je primijenjen njemu ili njoj.

U aplikaciji se tako nalaze recepti koje je pripremio Deniz Zembo, a uz njega aplikaciju su stvarali svi vođeći kuhari Kulinarskog centra, za nutricionizam je zadužena Sanja Močinić iz Studija Zdravi i vitki, Marko Lončar je zadužen za fitness dio, te mnogi drugi.

To je prva aplikacija takve vrste u Hrvatskoj, te je napravljena na engleskom jeziku.

Beta verziju aplikacije možete besplatno skinuti ovdje.


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini