GASTRO SPECIJAL SUBOTOM: DENIZ ZEMBO

ZEMBINA ŠKOLA KUHANJA: Špageti Alleluiahhh

| Autor: Chef Deniz ZEMBO

Šećem ja tako bezbrižno po masliniku, kad šjor Martin uzvikne... Ovdje među maslinama raste i divlji matovilac! Ah, evo ga! A ne,- nastavlja on... zabunio sam se to je divlja rokula... šta je tu je... odgovaram ja, vadim iz džepa svoj stari i pouzdani "Laguiole" oštriji od samog žileta... i brijem vlažnu zemlju maslinika skidajući joj dlačice od rokule... heheheh… dakle:

Složenost: Jednostavno

Špageti Alleluiahhh (Deniz Zembo)

Sastojci za četiri osobe:

    • 0,5 kg špageta
    • 30-ak dkg divlje rokule
    • 35 dkg sušene rajčice
    • jedna do dvije glavice luka
    • maslinovo ulje
    • cvijet morske soli
    • jušna žlica livadnog meda
    • papar
    • maslinovo ulje
    • (u početku sam mislio i 30 dkg graha pa sam ga uslikao - al sam se u međuvremenu predomislio i bacio ga u vrt nek naraste pa ću nešto za koji tjedan napraviti od njegovih mladica)

Priprema:

U kipuću posoljenu vodu s nekoliko kapi maslinovog ulja staviti špagete da se kuhaju.

U tavu staviti maslinovo ulje pa dodati luk narezan na krupno i sušenu rajčicu... kad luk počne dobivati smećkastu koricu preliti rajčicu i luk jušnom žlicom livadnog meda, dobro izmiješati, podliti s pola kaciole vode u kojoj se kuhaju špageti, uz konstantno miješanje dodati prstohvat dva cvijeta morske soli i isto toliko mljevenog papra...

Kada špageti budu al dente izvaditi ih cjediljkom iz vode i ubaciti ih u tavu s lukom i rajčicom a po njima baciti 30-ak dkg rokule.

Sve ovo još dobro izmiješati na laganoj vatri, pa servirati na plitki tanjur a prije početka konzumacije preliti maslinovim uljem... Jeahhh i Alleluiah... dobar tek.

Foto

Svake subote chef i vlasnik pulskog hotela i restorana Amfiteatar Deniz Zembo donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre.

Uz brojne atraktivne i maštovite kulinarske projekte, Zembo i njegova ekipa upravo razvijaju posebnu aplikaciju "Circle Diet for Life", koja je namijenjena svima koji žele poboljšati svoje zdravlje i način života, smršaviti ili izabrati prikladne vježbe, a sve kroz personalizirano vođenje.

Riječ je prvenstveno o aplikaciji za prehranu, no nudi i opciju za vježbanje, a kako saznajemo, u planu su i dodatni sadržaji.

Sama koncepcija Circle Dieta, koju je osmislio Deniz Zembo, osmišljena je u sedam krugova - od raw food koja ne treba termičku obradu pa do ribe, a sve to prilagođeno i godinama korisnika - jer s godinama nam se mijenjaju i potrebe tijela za određenom hranom.

Pri stvaranju programa za svakog korisnika uzimaju se u obzir krvna grupa, dob, spol, BMI… i svaki korisnik kad skine aplikaciju i unese podatke dobije preporuku koji "krug" prehrane je primijenjen njemu ili njoj.

U aplikaciji se tako nalaze recepti koje je pripremio Deniz Zembo, a uz njega aplikaciju su stvarali svi vođeći kuhari Kulinarskog centra, za nutricionizam je zadužena Sanja Močinić iz Studija Zdravi i vitki, Marko Lončar je zadužen za fitness dio, te mnogi drugi.

To je prva aplikacija takve vrste u Hrvatskoj, te je napravljena na engleskom jeziku.

Beta verziju aplikacije možete besplatno skinuti ovdje.


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater