Šećem ja tako bezbrižno po masliniku, kad šjor Martin uzvikne... Ovdje među maslinama raste i divlji matovilac! Ah, evo ga! A ne,- nastavlja on... zabunio sam se to je divlja rokula... šta je tu je... odgovaram ja, vadim iz džepa svoj stari i pouzdani "Laguiole" oštriji od samog žileta... i brijem vlažnu zemlju maslinika skidajući joj dlačice od rokule... heheheh… dakle:
Složenost: Jednostavno
Sastojci za četiri osobe:
Priprema:
U kipuću posoljenu vodu s nekoliko kapi maslinovog ulja staviti špagete da se kuhaju.
U tavu staviti maslinovo ulje pa dodati luk narezan na krupno i sušenu rajčicu... kad luk počne dobivati smećkastu koricu preliti rajčicu i luk jušnom žlicom livadnog meda, dobro izmiješati, podliti s pola kaciole vode u kojoj se kuhaju špageti, uz konstantno miješanje dodati prstohvat dva cvijeta morske soli i isto toliko mljevenog papra...
Kada špageti budu al dente izvaditi ih cjediljkom iz vode i ubaciti ih u tavu s lukom i rajčicom a po njima baciti 30-ak dkg rokule.
Sve ovo još dobro izmiješati na laganoj vatri, pa servirati na plitki tanjur a prije početka konzumacije preliti maslinovim uljem... Jeahhh i Alleluiah... dobar tek.
Svake subote chef i vlasnik pulskog hotela i restorana Amfiteatar Deniz Zembo donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre.
Uz brojne atraktivne i maštovite kulinarske projekte, Zembo i njegova ekipa upravo razvijaju posebnu aplikaciju "Circle Diet for Life", koja je namijenjena svima koji žele poboljšati svoje zdravlje i način života, smršaviti ili izabrati prikladne vježbe, a sve kroz personalizirano vođenje.
Riječ je prvenstveno o aplikaciji za prehranu, no nudi i opciju za vježbanje, a kako saznajemo, u planu su i dodatni sadržaji.
Sama koncepcija Circle Dieta, koju je osmislio Deniz Zembo, osmišljena je u sedam krugova - od raw food koja ne treba termičku obradu pa do ribe, a sve to prilagođeno i godinama korisnika - jer s godinama nam se mijenjaju i potrebe tijela za određenom hranom.
Pri stvaranju programa za svakog korisnika uzimaju se u obzir krvna grupa, dob, spol, BMI… i svaki korisnik kad skine aplikaciju i unese podatke dobije preporuku koji "krug" prehrane je primijenjen njemu ili njoj.
U aplikaciji se tako nalaze recepti koje je pripremio Deniz Zembo, a uz njega aplikaciju su stvarali svi vođeći kuhari Kulinarskog centra, za nutricionizam je zadužena Sanja Močinić iz Studija Zdravi i vitki, Marko Lončar je zadužen za fitness dio, te mnogi drugi.
To je prva aplikacija takve vrste u Hrvatskoj, te je napravljena na engleskom jeziku.
Beta verziju aplikacije možete besplatno skinuti ovdje.