GASTRO SPECIJAL SUBOTOM: DENIZ ZEMBO

ZEMBINA ŠKOLA KUHANJA: Smokva s gongorzolom

| Autor: Chef Deniz ZEMBO

Ponekad radimo po cijele dane i noći, ponekad imamo slobodno samo nekoliko trenutaka... da li je tih nekoliko trenutaka mira jednako vrijedno kao nekoliko slobodnih dana... odgovor glasi: oh, da jest!

...nekoliko trenutaka u odnosu na nekoliko dana može biti puno intenzivnije i moćnije... moramo samo znati uživati u njima, biti full opušteni, i prihvatiti odvažno nove kombinacije okusa u naš život.

Zembina škola kuhanja: Smokva s gorgonzolom

Složenost: toliko jednostavno da nije vrijedno spomena, ali vrijedi okusa...

Zembina škola kuhanja: Smokva s gorgonzolom

Sastojci za jednu osobu:

  • 1 zrela smokva
  • 7 dkg sira gorgonzole
  • dvije fete toast kruha
  • malo maslinovog ulja
  • prstohvat soli
  • kap muškata

Priprema:

Razrezati smokvu na pola, pa polovice ispržiti na tavi i malo maslinovog ulja, tek toliko da polovice dobiju hrskavu koricu.

Politi po njima par kapi muškata pa zatim kad vino ishlapi na ravne dijelove staviti komade gorgonzole.

Kad se gorgonzola počne topiti po polovicama smokve maknuti ju iz tave i položiti na istostirane polovice kruha... mljac!

Foto

Svake subote chef i vlasnik pulskog hotela i restorana Amfiteatar Deniz Zembo donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre.

Uz brojne atraktivne i maštovite kulinarske projekte, Zembo i njegova ekipa upravo razvijaju posebnu aplikaciju "Circle Diet for Life", koja je namijenjena svima koji žele poboljšati svoje zdravlje i način života, smršaviti ili izabrati prikladne vježbe, a sve kroz personalizirano vođenje.

Riječ je prvenstveno o aplikaciji za prehranu, no nudi i opciju za vježbanje, a kako saznajemo, u planu su i dodatni sadržaji.

Sama koncepcija Circle Dieta, koju je osmislio Deniz Zembo, osmišljena je u sedam krugova - od raw food koja ne treba termičku obradu pa do ribe, a sve to prilagođeno i godinama korisnika - jer s godinama nam se mijenjaju i potrebe tijela za određenom hranom.

Pri stvaranju programa za svakog korisnika uzimaju se u obzir krvna grupa, dob, spol, BMI… i svaki korisnik kad skine aplikaciju i unese podatke dobije preporuku koji "krug" prehrane je primijenjen njemu ili njoj.

U aplikaciji se tako nalaze recepti koje je pripremio Deniz Zembo, a uz njega aplikaciju su stvarali svi vođeći kuhari Kulinarskog centra, za nutricionizam je zadužena Sanja Močinić iz Studija Zdravi i vitki, Marko Lončar je zadužen za fitness dio, te mnogi drugi.

To je prva aplikacija takve vrste u Hrvatskoj, te je napravljena na engleskom jeziku.

Beta verziju aplikacije možete besplatno skinuti ovdje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom