GASTRO SPECIJAL SUBOTOM: DENIZ ZEMBO

ZEMBINA ŠKOLA KUHANJA: Rižoto od kozica na dijeti

| Autor: Chef Deniz ZEMBO

2020...treći je dan novog Lita...mir, tišina...nigdje nikog...kad na jedanput...KLAK!...otvaraju se vrata restorana i u salu ulazi uzdignuta čela polako i dostojanstveno stalni gost...

Kaže da mu je dosadila tuna, ali da je i dalje na dijeti... Preporučam mu file brancina na blitvi i krumpiru... odbija... tip je tvrdi orah...

Kaže da želi rižoto s kozicama i plodovima mora... Klimnem mu u znak potvrde i uz namrgođen osmjeh, ulazim u kuhinju... Neka mu bude... uzimam kozice ali ne i pedoče i ostale morske delicije... umjesto njih po kozicama ribam domaću mrkvu i tikvicu... moja je ipak zadnja... kuhar je polubog... postanite i vi polubog unutar svoja četiri kuhinjska zida i stvarajte čuda kao dijetalna rižota koja to nisu... ali su vraški ukusna... Uživajte u stvaranju...

Složenost: srednje

Sastojci za 2 osobe:

  • - 0,5kg kozica
  • - šaka crnih maslina
  • - 1 mrkva
  • - pola tikvice
  • - maslinovo ulje
  • - 1dcl malvazije
  • - papar, sol
  • - češnjak
  • - kapari

 

Priprema:

Skuhati na pola rižu, ocijediti ju i staviti po strani. Kozice prepržiti na maslinovom ulju, lagano na nekoliko zrna rukom zdrobljenog češnjaka, nakon pet minuta ubaciti 4 šake polukuhane riže i lagano miješati, dok ne počne pucketati...

Zatim dodati 1 dcl malvazije i lagano miješati dalje...

Dok se kuha naribati po svemu 1 mrkvu, pola tikvice, jušnu žlicu kapara, šaku crnih maslina, cijelo vrijeme lagano miješati i dodavati vodu čisto da smjesa bude cijelo vrijeme gusta, ne vodenasta.

Nakon dvanaestak minuta maknuti s izvora topline i servirati na tanjure.

Možete dekorirati s listićima blitve ili grančicama koromača...

Dobar tek folks!

Foto

Svake subote chef i vlasnik pulskog hotela i restorana Amfiteatar Deniz Zembo donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre.

Uz brojne atraktivne i maštovite kulinarske projekte, Zembo i njegova ekipa upravo razvijaju posebnu aplikaciju "Circle Diet for Life", koja je namijenjena svima koji žele poboljšati svoje zdravlje i način života, smršaviti ili izabrati prikladne vježbe, a sve kroz personalizirano vođenje.

Riječ je prvenstveno o aplikaciji za prehranu, no nudi i opciju za vježbanje, a kako saznajemo, u planu su i dodatni sadržaji.

Sama koncepcija Circle Dieta, koju je osmislio Deniz Zembo, osmišljena je u sedam krugova - od raw food koja ne treba termičku obradu pa do ribe, a sve to prilagođeno i godinama korisnika - jer s godinama nam se mijenjaju i potrebe tijela za određenom hranom.

Pri stvaranju programa za svakog korisnika uzimaju se u obzir krvna grupa, dob, spol, BMI… i svaki korisnik kad skine aplikaciju i unese podatke dobije preporuku koji "krug" prehrane je primijenjen njemu ili njoj.

U aplikaciji se tako nalaze recepti koje je pripremio Deniz Zembo, a uz njega aplikaciju su stvarali svi vođeći kuhari Kulinarskog centra, za nutricionizam je zadužena Sanja Močinić iz Studija Zdravi i vitki, Marko Lončar je zadužen za fitness dio, te mnogi drugi.

To je prva aplikacija takve vrste u Hrvatskoj, te je napravljena na engleskom jeziku.

Beta verziju aplikacije možete besplatno skinuti ovdje.


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum