GASTRO SPECIJAL SUBOTOM: THE OUTLAW CHEF

ZEMBINA ŠKOLA KUHANJA: Puležanska bruschetta

Talijani imaju svoju bruschettu - to je jedno od njihovih nacionalnih jela... Vero, imamo ju sad i mi Puležani... i to sve od lokalnih namirnica... kruh nam je stigao s Valdebeka, skuta iz obližnjeg sela, povrće od naših lokalnih OPG-ovaca, a zarebnjak iz Boškari, pršutane Sanvincenti...

| Autor: The Outlaw Chef


...novo je lito... mir tišina... malo ću se opustiti u kućnoj atmosferi sa svojim bližnjima... kad ono... evo ga opet Matej... kralj lokalnog pršuta i ombola... i tako krene razgovor - riječ po riječ, bla, bla, bla...

Klasične muške spike... malo o noževima, malo o automobilima, malo o ženama (vodili smo debatu treba li žene slušati, ili se samo praviti da ih čujemo...)

I eto nas dotakli smo se i hrane, a kao rezultat toga... još samo jednom na Silvestrovo, ali ujutro i na par sati kuham... nazivam svoju ženu, ona mi daje zeleno svjetlo, djeca dovikuju preko telefona nek požurim kući... i tako eto nas ponovo u butigi suhomesnatih proizvoda... da bi uživali zajedno s našim dragim sugrađanima...

Talijani imaju svoju bruschettu - to je jedno od njihovih nacionalnih jela...

Vero, imamo ju sad i mi Puležani... i to sve od lokalnih namirnica... kruh nam je stigao s Valdebeka, skuta iz obližnjeg sela, povrće od naših lokalnih OPG-ovaca, a zarebnjak iz Boškari, pršutane Sanvincenti... rokajmo!

ZEMBINA ŠKOLA KUHANJA: Puležanska bruschetta by The Outlaw Chef

Složenost: srednje zahtjevno

Sastojci za 1 osobu:

  • feta kruha
  • tanka feta skute
  • poriluk
  • 1 cherry rajčica
  • 1 crvena paprika babura
  • zarebnjak
  • maslinovo ulje
  • malvazija

Priprema:

Narežemo poriluk na kolutiće te ga dinstamo 10-ak minuta na laganoj vatri na prstu čiste malvazije s par listova ružmarina.

Fetu kruha poprskamo s jedne strane malvazijom a s druge maslinovim uljem, te ju prepečemo na tavi ili u tosteru.

Na tu fetu kruha nakon što je dobila smećkaste tonove položimo tanku fetu skute... na jedan kraj stavimo dvije do tri trakice zarebnjaka a na drugu gore spomenuti poriluk i cherry rajčicu na fetice, te nekoliko fetica crvene paprike babure narezane na tanko...

Sve ovo još jednom preliti maslinovim uljem pa proći po površini bruschetta lagano plamenom džepnog brenera, dok to radite, gledajte da i skuta djelomice po sebi dobije smećkaste tonove... i uživajte u miomirisnom dimu koji se pritom oslobađa... odmah zatim ugasite brener i zagrizite u svoj Puležanski brusket... mmm... dobar tek... volim našu Pulu!

The Outlaw Chef

Recept by The Outlaw Chef

Outlaw Chef (Damjan Bistričić) profesor talijanistike, kuhar, chef u hotelu Amfiteatar...

Jednom riječju - GASTRONAUT...

Foto

Svake subote chef i vlasnik pulskog hotela i restorana Amfiteatar Deniz Zembo donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre.

Uz brojne atraktivne i maštovite kulinarske projekte, Zembo i njegova ekipa upravo razvijaju posebnu aplikaciju "Circle Diet for Life", koja je namijenjena svima koji žele poboljšati svoje zdravlje i način života, smršaviti ili izabrati prikladne vježbe, a sve kroz personalizirano vođenje.

Riječ je prvenstveno o aplikaciji za prehranu, no nudi i opciju za vježbanje, a kako saznajemo, u planu su i dodatni sadržaji.

Sama koncepcija Circle Dieta, koju je osmislio Deniz Zembo, osmišljena je u sedam krugova - od raw food koja ne treba termičku obradu pa do ribe, a sve to prilagođeno i godinama korisnika - jer s godinama nam se mijenjaju i potrebe tijela za određenom hranom.

Pri stvaranju programa za svakog korisnika uzimaju se u obzir krvna grupa, dob, spol, BMI… i svaki korisnik kad skine aplikaciju i unese podatke dobije preporuku koji "krug" prehrane je primijenjen njemu ili njoj.

U aplikaciji se tako nalaze recepti koje je pripremio Deniz Zembo.

To je prva aplikacija takve vrste u Hrvatskoj, te je napravljena na engleskom jeziku.

Beta verziju aplikacije možete besplatno skinuti ovdje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater