GASTRO SPECIJAL SUBOTOM: THE OUTLAW CHEF

ZEMBINA ŠKOLA KUHANJA: Pašta fra Diavolo

| Autor: The Outlaw Chef


Rijetko kad stignem zaspati na kauču i priuštiti si popodnevni drijemež... ali nekim je čudom i to došlo na red.... i tako... biće od sjene bez lica stajalo je preda mnom... usnuo sam samog Vraha, kako me gosti, kuha...

Kaže on meni: "Ti praviš hranu drugima... e sad ću ja napraviti nešto tebi". Sjedio sam na crnoj drvenoj elegantnoj stolici, za malim okruglim drvenim stolom na jednu nogu...

Vrah je prvo u svojim dlanovima skuhao paštu pa ju stavio na veliki bijeli pjat, zatim je u ruku uzeo jaje pa ga u trenu skuhao na meko, ogulio ga pa ga stavio na paštu i razrezao žlicom... i dok je žumanjak lagano klizio po pašti... Vrah je u dlanovima na maslinovom ulju prepržio sitno nasjeckani ružmarin sa sitno nasjeckanim lukom zatim ga prelio po pašti i jajetu, zatim je iz magle oko sebe uzeo komad gorgonzole te ju u sitnim komadićima položio po jelu... jedem u snu... Oh, la, la, che piacer!

Budim se i odmah upisujem ovaj gastro psihodeličan san u svoju bilježnicu s receptima... i dok upisujem dolazim pomalo k sebi i zaključujem... možda ovo nije bio Vrah, već moja unutarnja sjena izgubljena negdje između redaka vlastitih misli....

ZEMBINA ŠKOLA KUHANJA: Pašta fra Diavolo  by The Outlaw Chef

ZEMBINA ŠKOLA KUHANJA: Pašta fra Diavolo  by The Outlaw Chef

Složenost: srednje

 

Sastojci za 1 osobu:

10 dkg tjestenine

1 jaje

1 grančica ružmarina

pola luka

5 dkg gorgonzole

0,5 dcl maslinovog ulja

cvijet morske soli

Priprema:

Listiće od jedne grančice ružmarina nasjeckati na što sitnije... zatim i luk nasjeckati što sitnije...

Sitno nasjeckan ružmarin i luk pržiti na cca 0.5 dcl vrelog maslinovog ulja 1 do max 2 minute, pa zatim maknuti sa vatre...

Tjesteninu (ja sam koristio rezance s jajima, ali može i bilo koja druga) skuhati u kipućoj slanoj vodi, pa ju procijediti i maknuti s vatre....

Skuhati jaje u ljusci "na meko" 2 do 3 min max... tjesteninu položiti na veliki bijeli tanjur, preliti ju s 0,5 dcl mješavine maslinovog ulja, sitno nasjeckanog ružmarina i luka kojeg smo prethodno pržili...

U sredinu tjestenine staviti meko kuhano jaje, pa ga prerezati žlicom da žumanjak iscuri po pašti...

Po svemu na krupno naribati 5 dkg gorgorzole, dodati prstohvat cvijeta morske soli, pričekati minut-dva pa zatim pojesti... živili!

The Outlaw Chef

Recept by The Outlaw Chef

Outlaw Chef (Damjan Bistričić) profesor talijanistike, kuhar, chef u hotelu Amfiteatar...

Jednom riječju - GASTRONAUT...

Foto

Svake subote chef i vlasnik pulskog hotela i restorana Amfiteatar Deniz Zembo donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre.

Uz brojne atraktivne i maštovite kulinarske projekte, Zembo i njegova ekipa upravo razvijaju posebnu aplikaciju "Circle Diet for Life", koja je namijenjena svima koji žele poboljšati svoje zdravlje i način života, smršaviti ili izabrati prikladne vježbe, a sve kroz personalizirano vođenje.

Riječ je prvenstveno o aplikaciji za prehranu, no nudi i opciju za vježbanje, a kako saznajemo, u planu su i dodatni sadržaji.

Sama koncepcija Circle Dieta, koju je osmislio Deniz Zembo, osmišljena je u sedam krugova - od raw food koja ne treba termičku obradu pa do ribe, a sve to prilagođeno i godinama korisnika - jer s godinama nam se mijenjaju i potrebe tijela za određenom hranom.

Pri stvaranju programa za svakog korisnika uzimaju se u obzir krvna grupa, dob, spol, BMI… i svaki korisnik kad skine aplikaciju i unese podatke dobije preporuku koji "krug" prehrane je primijenjen njemu ili njoj.

U aplikaciji se tako nalaze recepti koje je pripremio Deniz Zembo.

To je prva aplikacija takve vrste u Hrvatskoj, te je napravljena na engleskom jeziku.

Beta verziju aplikacije možete besplatno skinuti ovdje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater